Τιτανικός: Εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη ψηφιακή τρισδιάστατη απεικόνιση του ναυαγίου

Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη ψηφιακή απεικόνιση του Τιτανικού με τη βοήθεια της τεχνολογίας χαρτογράφησης βαθέων υδάτων. Η ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του διάσημου ναυαγίου παρέχει μια μοναδική τρισδιάστατη άποψη ολόκληρου του πλοίου. Οι επιστήμονες ελπίζουν πως η νέα απεικόνιση θα τους βοηθήσει να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στο υπερωκεάνιο, το οποίο βυθίστηκε το 1912.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο προσέκρουσε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη.

«Υπάρχουν ακόμη ερωτήματα, βασικά ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το πλοίο», δήλωσε στο BBC ο Παρκς Στιβενσον, αναλυτής του Τιτανικού.

Ο Στίβενσον είπε επίσης ότι το μοντέλο ήταν ένα σημαντικό βήμα, καθώς θα επιστρέψει στους ειδικούς να αξιοποιήσουν νέα στοιχεία ώστε να μάθουν τι συνέβη, χωρίς να βασίζονται σε εικασίες. Το ναυάγιο έχει διερευνηθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκε το 1985. Ωστόσο, είναι τόσο μεγάλο και μέσα στο σκοτάδι του πυθμένα, οι κάμερες μπορούσαν να δείξουν μόνο λήψεις του πλοίου.

περισσότερα:

zougla.gr

Pin It on Pinterest

Share This