Antonio Salguero (Γενική Roca, RN, Αργεντινή, 1957) είναι ένα μοναδικό πρόσωπο από την άποψη της μάθησης του και μερικές από τις εμπειρίες αυτού που καλεί “χερσαία ζωή” (sic) Εκτός δοκιμιογράφος, αυτοδίδακτος, διαλογιστή και να βοηθήσει στην ψυχολογία του παιδιού, Salguero είναι ο συγγραφέας δύο βιβλίων: «Πνευματική Ωρίμανσης» (2000), και η πρόσφατη κριτική δοκίμιό του: «Θεωρία του Νου, patagonica Έκδοση» (2009).
Σε αυτό το τελευταίο θέτει μια ανοικτή και μετωπική κριτική σε ορισμένες υδατοστεγείς ακαδημαϊκές δομές, αποτελεσματικές σε διάφορους τομείς των ακαδημαϊκών κλάδων όπως η Φιλοσοφία, η Ψυχολογία και οι Νευροεπιστήμες. Ο συγγραφέας προτείνει να υπάρχουν μακρινές αντιλήψεις Πραγματικότητα του Ανθρώπου ή και τοnte, ότι με τα κριτήρια τους στον 21ο αιώνα θα πρέπει να ξεπεραστούν. Έτσι, επιβεβαιώνει στο βιβλίο του:
Θέλαμε να συναντηθούμε μαζί του για να γνωρίσουμε τη γνώμη του για τα θέματα αυτά που όλοι ανησυχούμε από αυτή τη θέση που ήδη μαντέψει ετερόδοξους: το μυαλό, το ανθρώπινο ον, την αγάπη ή ακόμα και την ύπαρξη ζωής μετά το θάνατο.
Π. Καλημέρα Αντόνιο. Πώς είσαι;?
(Α Salguero): Εντάξει, ζουν αυτό το «μοναδικό τμήμα της εξελικτικής ζωής της δικής μου ψυχής.» Είμαι ευτυχής που γνωρίζω ότι σας ενδιαφέρει να μάθετε άλλες προσεγγίσεις στην ανθρώπινη γνώση. Και είμαι ευτυχής γιατί αρχίζουν να ακούν, ακόμη και δειλά, κάποιες φωνές προάγγελος της νέας γνώσης σχετικά με το Είναι άνθρωπος και το Ναι. Είναι καιρός να “αφήσουμε το παλιό στην ειρήνη” και να «ξέρει πώς να αποδεχθεί νέες ερμηνείες του Πραγματικότητα“, Ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε έκσταση χάους ανάμεσα στο παλιό και το νέο.
Ερ. Τώρα που μιλήσατε για το παλιό και το νέο, είναι προφανές ότι ο χρόνος δεν περνάει για σας. Ωστόσο, το ρολόι δεν συγχωρεί: είμαστε ήδη το 2015 … Είμαι ο μόνος που ενοχλείται από την αίσθηση ότι βλέπει χρόνο να φύγει;?
Δεν είσαι ο μόνος αγαπητός μου Bertrand. Η συντριπτική πλειοψηφία των Δυτικών παρατηρεί μόνο την εμφάνιση του χρόνου ως φυλή ή μοναδική φυσική διαδοχή, η οποία αρχίζει στη μήτρα και τελειώνει στο φέρετρο. Αυτή είναι μια ατυχής αντίληψη πολύ χαρακτηριστική των πολιτικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών πολιτισμών που κληρονομούμε. Αυτό είναι ατυχές, καθώς η ίδια επιστήμη βοηθά στην εγκατάσταση πολλών φόβων και άγνοιας στην ανθρώπινη ψυχή. Δεν συμβαίνουν οι αρχαίοι ανατολικοί πολιτισμοί, που μας προσφέρουν ένα καλό πλεονέκτημα σε αυτό και σε άλλα θέματα.
Ε. Αναφέρετε άλλες χρονικές διαστάσεις γύρω από τον άνθρωπο. Έτσι: Είναι ο χρόνος κάτι πραγματικό, ή μια καθαρή τεχνική που δημιουργείται από τον άνθρωπο?
Ερ .: Εδώ αναφέρετε κάτι νέο για πολλούς. Υπάρχουν άλλες ζωές πριν από αυτό και ακόμα δεν ξέρουμε?
Ναι. Υπάρχουν προηγούμενες ζωές του εαυτού μας εδώ στον πλανήτη Γη, και είναι ασφαλές και είναι πιθανό να είναι πολλά περισσότερα, ειδικά ώστε να μπορούμε ελάχιστα επιτευχθεί μια «ικανοποιητική πρόοδο», τόσο για τους εαυτούς μας ως κοσμική άτομα να την αρμονική ζωή του πλανήτη Γη. Γενικά, αυτό είναι ένα θέμα ταμπού σε επίσημους ακαδημαϊκούς κύκλους. Ευτυχώς υπάρχουν πολύ καλές έρευνες από μερικούς ψυχιάτρους και ερευνητές του νου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν αυτό το σημαντικό φαινόμενο. Στην καθημερινή ζωή, αυτές οι μελέτες ονομάζονται «σαφρόζη» (μια συγκεκριμένη υπνωτική πρακτική), ή «παλινδρομήσεις σε προηγούμενες ζωές». Αν τολμήσουμε να μάθουμε μερικές από αυτές τις προηγούμενες λεπτομέρειες, είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβουμε κάποιες ιδιαιτερότητες της εποχής μας.
Ερ. Σύμφωνα με τις κατηγορηματικές σας δηλώσεις: Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή υπάρχει μετά το θάνατο; Πώς το βασίζετε?
Ερ: Παρατηρώ ότι είστε πολύ μπροστά στα λόγια σας, denotas πολλή ασφάλεια Παρά τη μεγάλη πολυπλοκότητα των θεμάτων αυτών. Ας αλλάξουμε το θέμα για μια στιγμή: Τι είναι η αγάπη;?
Ποια είναι η ερώτησή σας, δεν περίμενα αυτή τη στροφή. Στην αλήθεια … αλλάζω, μεταβάλλοντας με αυτόν τον ορισμό σε όλη αυτή τη ζωή. Ως παιδί, άρχισα να πιστεύω ότι ήταν μια υποχρέωση επειδή μου είπαν στο σπίτι και στο σχολείο. Στη συνέχεια, στο γυμνάσιο, συνέχισα να δέχομαι ότι η Αγάπη ήταν μια φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Αργότερα, ήδη στο πανεπιστήμιο, συνειδητοποιούσα ότι ήταν μάλλον μια κοινωνική τάση που επέβαλε το σύστημα. Μια άλλη φορά είχα τη θρησκευτική ιδέα για το τι σημαίνει η αγάπη και η αγάπη σε αυτούς και σε αυτούς. Ωστόσο, κανένας από αυτούς τους προσωρινούς ορισμούς δεν με άφησε ικανοποιημένους. Σήμερα … μετά από πολλές αναλήψεις και αποδράσεις, από χαρές και βάσανα στο πολιτιστικό σύστημα, μπορώ να πω ότι: «είναι μια ιδιαίτερη δονητική κατάσταση του κβαντικού μυαλού». Αυτό είναι … του Το μυαλό της Ψυχής, όπως πολλοί την γνωρίζουν. “Η αγάπη είναι τότε το δονητικό, ισορροπημένο και αρμονικό αποτέλεσμα της ψυχικής εξέλιξης του ανθρώπου μέσα μας”.
Ερ .: Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε επεξεργαστεί όλες αυτές τις έννοιες που αναφέρετε: Είστε ερωτευμένος, Αντόνιο; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και την αγάπη?
Π. Φαίνεται ότι άρχισα να ασχολούμαστε με έννοιες με έντονη ρίζα στην κουλτούρα μας. Σκέφτηκα ότι το σώμα και το μυαλό ήταν το ίδιο πράγμα, αλλά ισχυρίζεστε αλλιώς.
“Ας πάμε σε μέρη,” είπε ο Jack ο ripper (γέλια). Ο άνθρωπος δεν είναι ούτε ένα πράγμα που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Ο άνθρωπος είναι αληθινός Ευφυές σύστημα, που αποτελείται από τέσσερα αδιάσπαστα στοιχεία: Σώμα, Σκεφτείτε, Ώρα και Περιβάλλον. Αλλά μέχρι τώρα είχαμε «διδάξει» το σώμα και το μυαλό ήταν το ίδιο πράγμα, και αυτό ήταν το ανθρώπινο ον. Δεν είναι έτσι, δεν υπήρξε ποτέ. Τώρα είναι η ώρα να καθαρίσουμε τις παλιές αμφιβολίες και τις παλιές προκαταλήψεις. Ο άνθρωπος δεν περιορίζεται μόνο στη μορφή του σώματός του, όσο οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί επιμένουν σε αυτό.
Ερ. Και καλά: Πώς πρέπει να καταλάβουμε, λοιπόν, την ιδέα του Ναι?
P. Η έννοια του Ταυτόχρονη σκέψη, Πώς συμβαίνει αυτό στη ζωή σας?
Η πρώτη ιδέα της ύπαρξης δύο (2) ψυχικών διεργασιών, που αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα, αναδύεται ως ιδιωτική εμπειρία, πριν από μερικά χρόνια, το 2004, ενώ διαλογίζονταν βαθιά μέσα στο δάσος. Την εποχή εκείνη έζησα στην καμπίνα που έκανα στην οροσειρά. Τότε μπορούσα να διακρίνω πολύ ξεκάθαρα τη διαφορά μεταξύ των δύο διανοητικών διαδικασιών. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ότι και οι δύο διανοητικές διαδικασίες αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα. Μετά από μερικά χρόνια έρευνας, μπορείτε να καταλάβετε ποιες είναι οι διαφορετικές φύσεις τους, πώς οι ιδιότητές τους αλληλεπιδρούν στο σώμα, και ήμουν σε θέση να μάθω περισσότερα για την προέλευσή τους. Ωστόσο, αυτό με τη σειρά του με οδήγησε να αναζητήσω άλλες απαντήσεις μεταξύ τους για μια άλλη πιθανή προέλευση του ίδιου του ανθρώπινου όντος και εξαιτίας αυτού δεν είχα άλλη επιλογή παρά να απομακρυνθώ από τις ιδέες της θεωρίας του Δαρβίνου σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου.
Π. Πριν να ξεκινήσετε τη συλλογιστική σας για μια άλλη πιθανή προέλευση του ανθρώπινου όντος, παραθέστε τα εξής: Ποια είναι η σημερινή στιγμή της επιστήμης από αυτή την άποψη;?
Ερ. Ενώ αυτό το θέμα δημιουργεί πολλές διαμάχες στο σημερινό ακαδημαϊκό και επιστημονικό μοντέλο, τι θα μπορούσατε να μου πείτε για αυτό το “θέμα που σκέφτεται” που αναφέρετε?
Κατ ‘αρχάς θα ήθελα να πω ότι η βούληση, τα συναισθήματα, τις προθέσεις και τις σκέψεις, είναι ευφυείς διαδικασίες υποατομικό ή κβαντική φύση, ακόμα άγνωστο «σκέφτεται θέμα» παρούσα σε κάθε ανθρώπινο ον που υπάρχει. (Τα τέσσερα στοιχεία που ανέφερα “δεν ανήκουν στους νευρώνες ή το φυσικό σώμα”, εδώ είναι ένα μεγάλο λάθος στις ακαδημαϊκές εννοιολογικές βάσεις). Για καινοτομία πολλών στοχαστών, αυτή η «σκεφτόμαστε θέμα» υπάρχει εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια, και μετακινούνται για τη ζωή στη Γη, ξανά και ξανά για να εξελιχθεί τη δική τους ψυχή. Για να συνοψίσω αυτό θα σας πω: το φυσικό σώμα είναι εξ ορισμού ένα αυθεντικό “σύνθετο έξυπνο σύστημα”, αλλά και το σώμα έχει το δικό του έξυπνο μυαλό.
Ερ .: Έτσι, σύμφωνα με τα λόγια σας: Δεν είμαι το δικό μου σώμα; Ποιος είμαι πραγματικά; Ποιος είναι ο άνθρωπος ακριβώς?
Ερ .: Φαντάζομαι ότι η έννοια του νου και το ένα νοημοσύνη συνδέονται κατά κάποιο τρόπο. Κατά τη γνώμη σας, ποιος είναι ο ορισμός του νοημοσύνη τι άλλο σας πείθει?
Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι οι απόψεις των διαφορετικών δημιουργών φαίνονται ακριβείς με την πάροδο του χρόνου. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί ότι πρόκειται για ικανότητα ή ικανότητα επίλυσης προβλημάτων στο περιβάλλον. Αυτό ίσως είναι μια κατάλληλη έκφραση για την νοηματική νοημοσύνη του εγκεφάλου. Συμμερίζομαι περισσότερο με την ιδέα της Eyssautier και Maurice (2002), όταν υποστηρίζουν ότι «Νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναλύουν, ξεχωριστά και να διαλύσει μια περίπλοκη κατάσταση, αποσπώντας το νόημά της.» Αυτή η αντίληψη μου φαίνεται πιο επίκαιρη από άλλες, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει υποατομική σκέψη που είναι αναμφίβολα ανώτερη από την νοημοσύνη του εγκεφάλου. Αν και πρέπει να προσθέσω ότι από την άλλη πλευρά, τηρούμε τις σωστές ταξινομήσεις του Δρ Howard Gardner και που ο ίδιος αποκαλεί «πολλαπλής νοημοσύνης», με την προειδοποίηση ότι, ίσως με ειλικρινή πρόθεση, δήλωσε: «Δεν ξέρω από πού προέρχονται, απλά να ξέρετε ότι εγώ πληκτρολογήσει εκείνους οκτώ στους ανθρώπους». Για να κλείσει αυτή την υπέροχη ιστορία, μόνο ο Γκάρντνερ έλειπε, προσθέτοντας κάτι σαν: «Ανακάλυψα ότι αυτά πολλαπλές ευφυΐες Είναι, στην πραγματικότητα, τις δεξιότητες και τις συσσωρευμένες δεξιότητες που είναι το προϊόν της ψυχικής εξέλιξης που παράγεται από υποατομικά μυαλό του κάθε ανθρώπου, σε διάφορες προηγούμενες ζωές, και τώρα που υπάρχουν στο σημερινό κοινωνικό άτομο, οι οποίες εκφράζονται με τις δυνατότητές τους “.
Ε. Πώς αυτό ταιριάζει με τη θεωρία σας Ευφυή συστήματα?