ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ HARLEY DAVIDSON 2021 – CHICANO STYLE

 

γράφει ο Δημήτριος Παπανικολάου

 

Chicano Harley Davidson 

The Chicano Style found its origin in the 40’s in New Mexico and goes back to the Mexican-American way of life.

Chicano refers to a Mexican worker who immigrated to the USA to find work in the fields.

This newly immigrated culture formed the Lowrider scene, which is also known today from well-known music videos. “Bajito y suavecito – Low and Slow” is the motto that shapes the designs of the vehicles: The vehicle is brought to the ground as low as possible and driven as slowly as possible so that onlookers can admire the conversion.

The so-called Caballeros are supposed to remind of a knight promenading on his decorated horse.

A further characteristic is the elaborate paint job, which should reflect the nature of the vehicle and the owner.

 

 

Το Chicano Style έλκει– την καταγωγή του από τη δεκαετία του ’40 στο Νέο Μεξικό και πηγαίνει πίσω στον μεξικανό-αμερικανικό τρόπο ζωής.

Ο όρος Chicano αναφέρεται στον Μεξικανό εργάτη που μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να βρει δουλειά στους αγρούς.

Αυτή η πρόσφατη μεταναστευτική κουλτούρα διαμόρφωσε τη σκηνή του Lowrider, η οποία είναι επίσης γνωστή σήμερα από γνωστά μουσικά βίντεο. “Bajito y suavecito – Low and Slow” είναι το σύνθημα που διαμορφώνει τα σχέδια των οχημάτων: Το όχημα πέφτει στο έδαφος όσο πιο χαμηλά γίνεται και οδηγείται όσο πιο αργά γίνεται, ώστε οι θεατές να μπορούν να θαυμάσουν τη μετατροπή(Customisation).

Ο αποκαλούμενος Caballeros αποτελεί αναφορά σε ιπποτική μορφή που καλπάζει στο περίτεχνα διακοσμημένο άλογό του.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι η περίτεχνη επεξεργασία βαφής, η οποία αντικατοπτρίζει τo ύφος και την ιδιαιτερότητα του οχήματος και του ιδιοκτήτη και αποτελεί μέρος μίας μακράς καλλιτεχνικής παράδοσης με τον χαρακτηριστικό τρόπο ανάμειξης έντονων χρωμάτων με βάθος, λάμψη και απαράμιλλη τεχνική.

 

Η συγκεκριμένη μηχανή μάρκας Harley Davidson (τύπος Softail Heritage FLSTCI 2002, κινητήρας twincam με μετατροπή αναβάθμισης στα 1550 κ.εκ.) είναι η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού που διοργάνωσε η Harley Hellas στο Λαύριο στις 12/9/2021

 

Κοντινή όψη της περίτεχνης βαφής που στον ήλιο λαμπυρίζει με ποικιλία αποχρώσεων!!!

 

 

Κοντινές Λεπτομέρειες του κινητήρα και των χρωμιωμένων τμημάτων… Αισθητική μιας άλλης εποχής που δεν υπήρχαν πλαστικά καλύμματα αλλά η μηχανή ήταν γυμνή και εκτεθειμένη στον θεατή!!!

 

Βίντεο με λεπτομέρειες της χειροποίητες και σφυρήλατης Σέλας σε ύφος αλόγου…

Πάνω της αναγράφεται η επιγραφή Santo Padre (Άγιε Πάτερ) που αναφέρεται σε ένα φανταστικό χωριό στα όρια California και Mexico στο πλαίσιο μυθοπλασίας από αμερικανική τηλεοπτική παραγωγή.

Στο πίσω μέρος χαρακτηριστική είναι η απεικόνιση χεριών σε στάση προσευχής που κρατούν rosario (κομποσκοίνι των καθολικών)!!!

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This