Το παράξενο φαινόμενο πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος, το 1969…

Τον Ιούλιο του 1969, πλήθος αξιόπιστων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και επιστήμονες, βεβαίωναν ότι είχαν παρατηρήσει την εμφάνιση ενός μυστηριώδους ουρανίου φαινομένου πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος.
Το παράξενο φαινόμενο έγινε αρχικά αντιληπτό στις 21:30 της 5ης Ιουλίου και στη συνέχεια στις 21:45 της 11ης Ιουλίου.Λεπτομερή περιγραφή του φαινομένου είχε δώσει ο Παιδίατρος Σπυρ. Χρυσικόπουλος, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, ο οποίος το βράδυ της 5ης Ιουλίου έγινε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, παρατηρώντας το από τη βεράντα της εξοχικής του κατοικίας, η οποία βρισκόταν 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζαχάρως, κοντά στο δάσος Καΐάφα.
Σύμφωνα με την περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα, στις 21:30 αντιλήφθηκε πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος, δυτικά από το σημείο στο οποίο εκείνος βρισκόταν, ένα φωτεινό ουράνιο σώμα στο μέγεθος της Σελήνης.
Σχηματική παράσταση του φαινομένου, όπως την αποτύπωσε ο γιατρός Σπ. Χρυσικόπουλος
Έπειτα από ένα περίπου λεπτό, το άγνωστο σώμα κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα και άλλαξε σχήμα, ενώ το μέγεθός του πενταπλασιάστηκε!
Στη δεύτερη αυτή φάση, το κέντρο του φαινόταν σκοτεινό και φωτιζόταν ένας μεγάλος περιφερειακός δακτύλιος. Η ανταύγεια ήταν ασημένια, ενώ ο πυρήνας φωτιζόταν ελαφρώς, ώστε μόλις διακρίνονταν σκοτεινές σκιές πάνω του.
Έπειτα από τρία λεπτά, το άγνωστο ουράνιο σώμα άλλαξε και πάλι σχήμα, σαν να είχε αντιστραφεί. Εξαφανίστηκε το προς τα κάτω μισό και μετά από λίγο έπαψε να φαίνεται και το υπόλοιπο άνω ήμισυ.
Μαζί με τον γιατρό βρισκόταν και η δεκάχρονη κόρη του, η οποία παρατήρησε τις διαδοχικές φάσεις του αγνώστου ουρανίου σώματος. Το παιδί παρομοίασε το άγνωστο αντικείμενο με “μεγάλο καπέλο”, του οποίου φωτιζόταν μόνο ο περίγυρος.
Το περιστατικό διήρκεσε και στις τρεις φάσεις του, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, περίπου πέντε λεπτά.
Η δεύτερη εμφάνιση του μυστηριώδους αντικειμένου έλαβε χώρα στις 21:45 της 11ης Ιουλίου. Αυτή τη φορά, το άγνωστο ουράνιο αντικείμενο παρατήρησε ο Γεωπόνος Κων. Βαρζελιώτης από τον εξώστη του σπιτιού του, το οποίο βρισκόταν στην παραλία της Ζαχάρως.
Τα χαρακτηριστικά του φαινομένου ήταν τα ίδια με την περιγραφή του γιατρού, αλλά μικρότερης διάρκειας, περίπου ένα λεπτό.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 24/07/1969…
strangepress.gr

Pin It on Pinterest

Share This