Οι φωτογραφίες της χρονιάς – Κόσμος 2021

POY 2021. Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

EPA / JIM LO SCALZO

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

POY 2021. Διαδηλώτρια βάζει κραγιόν μπροστά σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Τύνιδα.Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος ζωής, την αύξηση της φτώχειας και τις τυχαίες συλλήψεις στη χώρα.

EPA / MOHAMED MESSARA

Διαδηλώτρια βάζει κραγιόν μπροστά σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Τύνιδα.Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος ζωής, την αύξηση της φτώχειας και τις τυχαίες συλλήψεις στη χώρα.

POY 2021. Πυκνός καπνός αναδύεται κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε κρατικό διυλιστήριο πετρελαίου στην Ινδονησία.

EPA / STR

Πυκνός καπνός αναδύεται κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε κρατικό διυλιστήριο πετρελαίου στην Ινδονησία.

POY 2021. Αστυνομικός κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον εμπόρων ναρκωτικών στην παραγκούπολη Jacarezinho στο Ρίο ντε Τζανέιρο.Ο φωτογράφος του Reuters Ricardo Moraes σχολιάζει: «Σιωπηλοί άδειοι δρόμοι, έτσι βρήκα τη φτωχογειτονιά Jacarezinho όταν έφτασα για να καλύψω μια αστυνομική επιχείρηση που θα κατέληγε σε 28 θανάτους, η πιο θανατηφόρα στην ιστορία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Με καταστήματα κλειστά και χωρίς την κανονική αδιάκοπη κίνηση ανθρώπων και μοτοσυκλετών, η ένταση φάνηκε. Αφού περπατούσα στην κοινότητα για μερικές ώρες χωρίς να βρω πολλά να φωτογραφίσω, σκέφτηκα να τα παρατήσω. Συνέχισα να κάνω κύκλους και συνάντησα μια ομάδα αστυνομικών που έκανε εισβολή στα άδεια σοκάκια της φαβέλας. Τραβώντας φωτογραφίες προσεκτικά, σιγά σιγά, για να μην με κάνουν να φύγω, τους ακολούθησα. Σε αυτό το σημείο η επιχείρηση συνεχιζόταν για ώρες και καθώς ο ήχος των πυροβολισμών σταμάτησε, οι ντόπιοι άρχισαν σιγά-σιγά να επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους και οι επιχειρήσεις άρχισαν να ανοίγουν ξανά. Ο έλεγχος της περιοχής από εμπόρους ναρκωτικών σημαίνει ότι η φαβέλα του Jacarezinho, και οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες που ζουν εδώ, έχουν συνηθίσει να υπομένουν κρίσεις βίας σε καθημερινή βάση, και αυτή η μέρα δεν ήταν διαφορετική. Κατά καιρούς, οι κάμερες μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη αναταραχή από τα αστυνομικά όπλα. Η αστυνομία, που επιχειρόυσε ακόμα στο σημείο, προχώρησε στα στενά, στρέφοντας τα όπλα της προς όλες τις κατευθύνσεις. Πέρασα από δύο μπαρ όπου ο κόσμος έβλεπε τις ειδήσεις ή κουβέντιαζε στο δρόμο. Όταν οι αστυνομικοί πέρασαν τρέχοντας με τα όπλα τους, οι κάτοικοι δεν έδειξαν καμία αντίδραση. Μιλούσαν, γελούσαν και αστειεύονταν μεταξύ τους, ενώ οι νευρικοί αστυνομικοί αναζητούσαν μέλη συμμορίας. Μέχρι το τέλος της ημέρας, 28 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός».

REUTERS / RICARDO MORAES

Αστυνομικός κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον εμπόρων ναρκωτικών στην παραγκούπολη Jacarezinho στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο φωτογράφος του Reuters Ricardo Moraes σχολιάζει: «Σιωπηλοί άδειοι δρόμοι, έτσι βρήκα τη φτωχογειτονιά Jacarezinho όταν έφτασα για να καλύψω μια αστυνομική επιχείρηση που θα κατέληγε σε 28 θανάτους, η πιο θανατηφόρα στην ιστορία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Με καταστήματα κλειστά και χωρίς την κανονική αδιάκοπη κίνηση ανθρώπων και μοτοσυκλετών, η ένταση φάνηκε. Αφού περπατούσα στην κοινότητα για μερικές ώρες χωρίς να βρω πολλά να φωτογραφίσω, σκέφτηκα να τα παρατήσω. Συνέχισα να κάνω κύκλους και συνάντησα μια ομάδα αστυνομικών που έκανε εισβολή στα άδεια σοκάκια της φαβέλας. Τραβώντας φωτογραφίες προσεκτικά, σιγά σιγά, για να μην με κάνουν να φύγω, τους ακολούθησα. Σε αυτό το σημείο η επιχείρηση συνεχιζόταν για ώρες και καθώς ο ήχος των πυροβολισμών σταμάτησε, οι ντόπιοι άρχισαν σιγά-σιγά να επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους και οι επιχειρήσεις άρχισαν να ανοίγουν ξανά. Ο έλεγχος της περιοχής από εμπόρους ναρκωτικών σημαίνει ότι η φαβέλα του Jacarezinho, και οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες που ζουν εδώ, έχουν συνηθίσει να υπομένουν κρίσεις βίας σε καθημερινή βάση, και αυτή η μέρα δεν ήταν διαφορετική. Κατά καιρούς, οι κάμερες μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη αναταραχή από τα αστυνομικά όπλα. Η αστυνομία, που επιχειρόυσε ακόμα στο σημείο, προχώρησε στα στενά, στρέφοντας τα όπλα της προς όλες τις κατευθύνσεις. Πέρασα από δύο μπαρ όπου ο κόσμος έβλεπε τις ειδήσεις ή κουβέντιαζε στο δρόμο. Όταν οι αστυνομικοί πέρασαν τρέχοντας με τα όπλα τους, οι κάτοικοι δεν έδειξαν καμία αντίδραση. Μιλούσαν, γελούσαν και αστειεύονταν μεταξύ τους, ενώ οι νευρικοί αστυνομικοί αναζητούσαν μέλη συμμορίας. Μέχρι το τέλος της ημέρας, 28 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός».

POY 2021. Ο Αντρέα Μπελότι της Ιταλίας σηκώνει το τρόπαιο καθώς οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν μετά τη νίκη στον τελικό του EURO 2020 μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας

EPA / Andy Rain / POOL

Ο Αντρέα Μπελότι της Ιταλίας σηκώνει το τρόπαιο καθώς οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν μετά τη νίκη στον τελικό του EURO 2020 μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας

POY 2021. Ο Volodymyr, μέλος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, παίζει με δύο κουτάβια σε μια τάφρο στη διαχωριστική γραμμή από τους φιλορώσους αντάρτες στην περιοχή του Ντόνετσκ.Ο φωτογράφος του Reuters Oleksandr Klymenko σχολιάζει: «Τον Απρίλιο του 2021, φωτογράφιζα Ουκρανούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή καθώς όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με ανυσηχία τη μεγάλη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της χώρας. Είχα φτάσει σε αυτή τη θέση στις 5:15 π.μ., αφού είχε δεχθεί επίθεση από φιλορώσους αντάρτες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Βόβα, ο στρατιώτης στη φωτογραφία, μου είχε δείξει την άκρη της τάφρου, όπου οι ελεύθεροι σκοπευτές του εχθρού πυροβολούν συχνά με το πρώτο φως του ήλιου. Καθώς καθίσαμε, παρατήρησα ένα κουτάβι που έτρεχε προς το μέρος του Βόβα και μετά άλλο ένα. Καθώς χάιδευε τα κουτάβια, παρακολουθούσα το πρόσωπο του Βόβα να αλλάζει, γινόταν ευγενικό και στοχαστικό. Ο Βόβα μου είπε ότι τα κουτάβια είχαν μόλις πρόσφατα γεννηθεί και τα φροντίζουν οι στρατιώτες. "Τα ταΐζουμε ό,τι τρώμε και εμείς." είπε. Για στρατιώτες που ζουν συνεχώς σε τέτοιο κίνδυνο, η άνευ όρων καλοσύνη και στοργή από ένα ζώο μπορεί να τους θυμίσει το σπίτι τους και μια πιο ειρηνική ζωή. Μετά από 20 λεπτά σε αυτή τη θέση, ακούσαμε έναν εχθρικό όλμο και τρέξαμε για κάλυψη. Τρεις ώρες αφότου έφυγα, ένας ελεύθερος σκοπευτής τραυμάτισε έναν Ουκρανό στρατιώτη. Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε συχνά μάρτυρες βίας, καταστροφής και θανάτου, αλλά βλέποντας έναν στρατιώτη στα χαρακώματα να δείχνει καλοσύνη και τρυφερότητα στα ζώα μου θύμισε το καλό και την ανθρωπιά στον κόσμο».

REUTERS / OLEKSANDR KLYMENKO

Ο Volodymyr, μέλος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, παίζει με δύο κουτάβια σε μια τάφρο στη διαχωριστική γραμμή από τους φιλορώσους αντάρτες στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Ο φωτογράφος του Reuters Oleksandr Klymenko σχολιάζει: «Τον Απρίλιο του 2021, φωτογράφιζα Ουκρανούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή καθώς όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με ανυσηχία τη μεγάλη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της χώρας. Είχα φτάσει σε αυτή τη θέση στις 5:15 π.μ., αφού είχε δεχθεί επίθεση από φιλορώσους αντάρτες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Βόβα, ο στρατιώτης στη φωτογραφία, μου είχε δείξει την άκρη της τάφρου, όπου οι ελεύθεροι σκοπευτές του εχθρού πυροβολούν συχνά με το πρώτο φως του ήλιου. Καθώς καθίσαμε, παρατήρησα ένα κουτάβι που έτρεχε προς το μέρος του Βόβα και μετά άλλο ένα. Καθώς χάιδευε τα κουτάβια, παρακολουθούσα το πρόσωπο του Βόβα να αλλάζει, γινόταν ευγενικό και στοχαστικό. Ο Βόβα μου είπε ότι τα κουτάβια είχαν μόλις πρόσφατα γεννηθεί και τα φροντίζουν οι στρατιώτες. “Τα ταΐζουμε ό,τι τρώμε και εμείς.” είπε. Για στρατιώτες που ζουν συνεχώς σε τέτοιο κίνδυνο, η άνευ όρων καλοσύνη και στοργή από ένα ζώο μπορεί να τους θυμίσει το σπίτι τους και μια πιο ειρηνική ζωή. Μετά από 20 λεπτά σε αυτή τη θέση, ακούσαμε έναν εχθρικό όλμο και τρέξαμε για κάλυψη. Τρεις ώρες αφότου έφυγα, ένας ελεύθερος σκοπευτής τραυμάτισε έναν Ουκρανό στρατιώτη. Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε συχνά μάρτυρες βίας, καταστροφής και θανάτου, αλλά βλέποντας έναν στρατιώτη στα χαρακώματα να δείχνει καλοσύνη και τρυφερότητα στα ζώα μου θύμισε το καλό και την ανθρωπιά στον κόσμο».

POY 2021. Νέοι βγάζουν φωτογραφίες της περιοχής Ganesh himal στο Κατμαντού του Νεπάλ

EPA / NARENDRA SHRESTHA

Νέοι βγάζουν φωτογραφίες της περιοχής Ganesh himal στο Κατμαντού του Νεπάλ

POY 2021. Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, Δρ. Τζιλ Μπάιντεν, καθώς ορκίζεται για να γίνει ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

EPA / MICHAEL REYNOLDS

Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, Δρ. Τζιλ Μπάιντεν, καθώς ορκίζεται για να γίνει ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

POY 2021. Ένας άνδρας καταποντίζεται από ένα κανόνι νερού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις Βρυξέλλες καθώς άνθρωποι συγκεντρώνονται στο πάρκο Bois de la Cambre αψηφώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τους περιορισμούς που επέβαλε η βελγική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νόσου του κορωνοϊού.Ο φωτογράφος του Reuters, Yves Herman σχολιάζει: «Για να περιορίσει ένα αυξανόμενο κύμα λοιμώξεων COVID-19, το Βέλγιο ανακοίνωσε τον Μάρτιο το τρίτο lockdown από την έναρξη της πανδημίας, κλείνοντας τα σχολεία και τις περισσότερες επιχειρήσεις για τέσσερις εβδομάδες. Μια ομάδα στο Facebook ανακοίνωσε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο πάρτι, το "La Boum", θα πραγματοποιηθεί σε ένα πάρκο στις Βρυξέλλες. Η συγκέντρωση, η οποία προσέλκυσε περίπου 2.000 άτομα, αψηφούσε το όριο της κυβέρνησης που δεν έκανε λόγο για μέχρι τέσσερα άτομα μαζί έξω. Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του πάρκου. Ο άνδρας της φωτογραφίας, ο οποίος καταποντίζεται από ένα κανόνι της αστυνομίας, είναι ένας πρώην δάσκαλος που αποφάσισε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση. Είχε αρχίσει να περπατά προς τον αστυνομικό κλοιό όταν το κανόνι νερού τον στόχευσε. Ο άνδρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

REUTERS / YVES HERMAN

Ένας άνδρας καταποντίζεται από ένα κανόνι νερού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις Βρυξέλλες καθώς άνθρωποι συγκεντρώνονται στο πάρκο Bois de la Cambre αψηφώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τους περιορισμούς που επέβαλε η βελγική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νόσου του κορωνοϊού.

Ο φωτογράφος του Reuters, Yves Herman σχολιάζει: «Για να περιορίσει ένα αυξανόμενο κύμα λοιμώξεων COVID-19, το Βέλγιο ανακοίνωσε τον Μάρτιο το τρίτο lockdown από την έναρξη της πανδημίας, κλείνοντας τα σχολεία και τις περισσότερες επιχειρήσεις για τέσσερις εβδομάδες. Μια ομάδα στο Facebook ανακοίνωσε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο πάρτι, το “La Boum”, θα πραγματοποιηθεί σε ένα πάρκο στις Βρυξέλλες. Η συγκέντρωση, η οποία προσέλκυσε περίπου 2.000 άτομα, αψηφούσε το όριο της κυβέρνησης που δεν έκανε λόγο για μέχρι τέσσερα άτομα μαζί έξω. Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του πάρκου. Ο άνδρας της φωτογραφίας, ο οποίος καταποντίζεται από ένα κανόνι της αστυνομίας, είναι ένας πρώην δάσκαλος που αποφάσισε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση. Είχε αρχίσει να περπατά προς τον αστυνομικό κλοιό όταν το κανόνι νερού τον στόχευσε. Ο άνδρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

POY 2021. Ο Θεόφιλος Τσαρλς, 70 ετών, κάθεται μέσα στο σπίτι του που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα Ida στη Χούμα της Λουιζιάνα

REUTERS / ADREES LATIF

Ο Θεόφιλος Τσαρλς, 70 ετών, κάθεται μέσα στο σπίτι του που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα Ida στη Χούμα της Λουιζιάνα

POY 2021. Παιδιά καταβρέχουν ένα αγόρι που κάνει ποδήλατο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νερού Thingyan, σε ένα χωριό στο Naypyitaw της Μιανμάρ. Οι ακτιβιστές κατά του πραξικοπήματος της Μιανμάρ κάλεσαν τον κόσμο να μποϊκοτάρει τους επίσημους εορτασμούς Thingyan που διοργανώνει η στρατιωτική χούντα. 

EPA / STRINGER

Παιδιά καταβρέχουν ένα αγόρι που κάνει ποδήλατο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νερού Thingyan, σε ένα χωριό στο Naypyitaw της Μιανμάρ. Οι ακτιβιστές κατά του πραξικοπήματος της Μιανμάρ κάλεσαν τον κόσμο να μποϊκοτάρει τους επίσημους εορτασμούς Thingyan που διοργανώνει η στρατιωτική χούντα.

POY 2021. Ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του γιορτάζουν την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα με αντίπαλο τη Βραζιλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο

REUTERS / AMANDA PEROBELLI

Ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του γιορτάζουν την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα με αντίπαλο τη Βραζιλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο

POY 2021. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Tim Burton και ο σκύλος του Levi, ποζάρουν κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, στο 16ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

EPA / FABIO FRUSTACI

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Tim Burton και ο σκύλος του Levi, ποζάρουν κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, στο 16ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

POY 2021. Ένας άνδρας περιλυκλωμένος από ένα σμήνος ακρίδων της ερήμου, στέκεται στην κορυφή ενός λόφου κοντά στο Nanyuki της ΚένυαςΟ φωτογράφος του Reuters, Baz Ratner σχολιάζει: "Ακρίδες εισέβαλαν στην ανατολική Αφρική μετά από ασυνήθιστα καιρικά μοτίβα, που επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Στην Κένυα, είχαν περάσει δεκαετίες από τότε που είχαν δει ακρίδες και τώρα καταστρέφουν τις καλλιέργειες και τη βλάστηση σε μια περιοχή που ήδη υποφέρει από επισιτιστική ανασφάλεια. Ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν τα σμήνη καθώς μπορούν να ταξιδέψουν έως και 150 χλμ. την ημέρα, μέσα από περιοχές που δεν έχουν δρόμους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν φτάσαμε, τα σμήνη είχαν ήδη προχωρήσει. Αλλά ήμουν τυχερός που βρήκα έναν οδηγό που ήξερε την περιοχή. Το να εργάζεσαι μέσα σε ένα σμήνος ακρίδων μοιάζει σαν να στέκεσαι μέσα σε χιονόπτωση ή χαλαζόπτωση, μόνο που ο ήχος των ακρίδων που πετάνε και χτυπούν το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο δυνατός. Έχουν την τάση να κολλάνε στα ρούχα. Αυτή τη μέρα, ταξιδεύαμε σε έναν χωματόδρομο όταν βρήκαμε το σμήνος ακρίδων. Παρατήρησα έναν ένοπλο δασοφύλακα να στέκεται στην κορυφή ενός λόφου, με ακρίδες να πετούν σε κύκλους γύρω του. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία από το κάτω μέρος του λόφου. Νομίζω ότι έχοντας την κλίμακα μιας μόνο φιγούρας, η εικόνα απεικονίζει καλύτερα το απίστευτο μέγεθος ενός σμήνους ακρίδων."

REUTERS / BAZ RATNER

Ένας άνδρας περιλυκλωμένος από ένα σμήνος ακρίδων της ερήμου, στέκεται στην κορυφή ενός λόφου κοντά στο Nanyuki της Κένυας

Ο φωτογράφος του Reuters, Baz Ratner σχολιάζει: “Ακρίδες εισέβαλαν στην ανατολική Αφρική μετά από ασυνήθιστα καιρικά μοτίβα, που επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Στην Κένυα, είχαν περάσει δεκαετίες από τότε που είχαν δει ακρίδες και τώρα καταστρέφουν τις καλλιέργειες και τη βλάστηση σε μια περιοχή που ήδη υποφέρει από επισιτιστική ανασφάλεια. Ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν τα σμήνη καθώς μπορούν να ταξιδέψουν έως και 150 χλμ. την ημέρα, μέσα από περιοχές που δεν έχουν δρόμους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν φτάσαμε, τα σμήνη είχαν ήδη προχωρήσει. Αλλά ήμουν τυχερός που βρήκα έναν οδηγό που ήξερε την περιοχή. Το να εργάζεσαι μέσα σε ένα σμήνος ακρίδων μοιάζει σαν να στέκεσαι μέσα σε χιονόπτωση ή χαλαζόπτωση, μόνο που ο ήχος των ακρίδων που πετάνε και χτυπούν το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο δυνατός. Έχουν την τάση να κολλάνε στα ρούχα. Αυτή τη μέρα, ταξιδεύαμε σε έναν χωματόδρομο όταν βρήκαμε το σμήνος ακρίδων. Παρατήρησα έναν ένοπλο δασοφύλακα να στέκεται στην κορυφή ενός λόφου, με ακρίδες να πετούν σε κύκλους γύρω του. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία από το κάτω μέρος του λόφου. Νομίζω ότι έχοντας την κλίμακα μιας μόνο φιγούρας, η εικόνα απεικονίζει καλύτερα το απίστευτο μέγεθος ενός σμήνους ακρίδων.”

POY 2021. Ένα κορίτσι περιμένει στην ουρά για να πάρει φαγητό από μια φιλανθρωπική κουζίνα στη Σαναά της Υεμένης. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Υεμένης, 16,2 εκατομμύρια άνθρωποι, θα αντιμετωπίσει έλλειψη τροφής που θα πάρει τη μορφή επισιτιστικής κρίσης.

EPA / YAHYA ARHAB

Ένα κορίτσι περιμένει στην ουρά για να πάρει φαγητό από μια φιλανθρωπική κουζίνα στη Σαναά της Υεμένης. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Υεμένης, 16,2 εκατομμύρια άνθρωποι, θα αντιμετωπίσει έλλειψη τροφής που θα πάρει τη μορφή επισιτιστικής κρίσης.

POY 2021. Ο Αχράφ, 16 ετών, κλαίει καθώς κολυμπά χρησιμοποιώντας μπουκάλια ως σωσίβια, κοντά στον φράχτη μεταξύ των ισπανομαροκινών συνόρων,από όπου χιλιάδες μετανάστες κατάφεραν να περάσουν κολυμπώντας τα σύνορα και να φτάσουν στη Θέουτα της Ισπανίας.Ο φωτογράφος του Reuters Jon Nazca σχολιάζει: « Η Νότια Ισπανία είναι η έδρα μιας από τις πιο θανατηφόρες μεταναστευτικές διαδρομές του πλανήτη. Ανάμεσα στην αφρικανική και την ευρωπαϊκή ήπειρο διαδραματίζεται ένα συνεχές ανθρωπιστικό δράμα. Άνθρωποι από όλη την Αφρική, κυρίως Μαροκινοί και Αλγερινοί, πηγαίνουν στη θάλασσα με μικρές βάρκες, διασχίζοντας τα στενά του Γιβραλτάρ, Μεσόγειο και Ατλαντικό, για να προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Φεύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τις δικτατορίες στις χώρες τους. Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες όλων των ηλικιών πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας στα μέσα Μαΐου, πολλοί από αυτούς παιδιά και μητέρες με μωρά. Ένας από αυτούς τους μετανάστες που έκανε το ταξίδι ήταν ο 16χρονος Αχράφ, ο οποίος έχει κολυμπήσει από το Μαρόκο μέχρι την Θέουτα. Έβγαλα τη φωτογραφία από την ακτή τη δεύτερη μέρα της αποστολής μου εκεί. Όταν έφτασα για πρώτη φορά στα σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, ένιωσα σαν να είχα βρεθεί στα γυρίσματα μιας πολεμικής ταινίας. Εκατοντάδες μετανάστες κολυμπούσαν απελπισμένοι προς την ισπανική γη, ενώ χιλιάδες άλλοι ξεκουράζονταν στην ακτή, εξουθενωμένοι, αφού έφτασαν στην Ισπανία. Στρατιώτες σε τανκς και λέμβους διάσωσης τους περιελάμβαναν στην ακτή και τους βοηθούσαν κατά μήκος της παραλίας ενώ οι μαροκινές αρχές κοιτούσαν απαθείς».

REUTERS / JON NAZCA

Ο Αχράφ, 16 ετών, κλαίει καθώς κολυμπά χρησιμοποιώντας μπουκάλια ως σωσίβια, κοντά στον φράχτη μεταξύ των ισπανομαροκινών συνόρων,από όπου χιλιάδες μετανάστες κατάφεραν να περάσουν κολυμπώντας τα σύνορα και να φτάσουν στη Θέουτα της Ισπανίας.

Ο φωτογράφος του Reuters Jon Nazca σχολιάζει: « Η Νότια Ισπανία είναι η έδρα μιας από τις πιο θανατηφόρες μεταναστευτικές διαδρομές του πλανήτη. Ανάμεσα στην αφρικανική και την ευρωπαϊκή ήπειρο διαδραματίζεται ένα συνεχές ανθρωπιστικό δράμα. Άνθρωποι από όλη την Αφρική, κυρίως Μαροκινοί και Αλγερινοί, πηγαίνουν στη θάλασσα με μικρές βάρκες, διασχίζοντας τα στενά του Γιβραλτάρ, Μεσόγειο και Ατλαντικό, για να προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Φεύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τις δικτατορίες στις χώρες τους. Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες όλων των ηλικιών πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας στα μέσα Μαΐου, πολλοί από αυτούς παιδιά και μητέρες με μωρά. Ένας από αυτούς τους μετανάστες που έκανε το ταξίδι ήταν ο 16χρονος Αχράφ, ο οποίος έχει κολυμπήσει από το Μαρόκο μέχρι την Θέουτα. Έβγαλα τη φωτογραφία από την ακτή τη δεύτερη μέρα της αποστολής μου εκεί. Όταν έφτασα για πρώτη φορά στα σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, ένιωσα σαν να είχα βρεθεί στα γυρίσματα μιας πολεμικής ταινίας. Εκατοντάδες μετανάστες κολυμπούσαν απελπισμένοι προς την ισπανική γη, ενώ χιλιάδες άλλοι ξεκουράζονταν στην ακτή, εξουθενωμένοι, αφού έφτασαν στην Ισπανία. Στρατιώτες σε τανκς και λέμβους διάσωσης τους περιελάμβαναν στην ακτή και τους βοηθούσαν κατά μήκος της παραλίας ενώ οι μαροκινές αρχές κοιτούσαν απαθείς».

POY 2021. Τροχόσπιτα καταστράφηκαν σε μια περιοχή που επλήγη από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στο Kreuzberg της Γερμανίας.

REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Τροχόσπιτα καταστράφηκαν σε μια περιοχή που επλήγη από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στο Kreuzberg της Γερμανίας.

POY 2021. Εκτοπισμένα παιδιά στέκονται κοντά σε μερίδες φαγητού που παρέχονται από τη Mona Relief Yemen σε έναν καταυλισμό για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα (IDPs) στα περίχωρα της Sana

EPA / YAHYA ARHAB

Εκτοπισμένα παιδιά στέκονται κοντά σε μερίδες φαγητού που παρέχονται από τη Mona Relief Yemen σε έναν καταυλισμό για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα (IDPs) στα περίχωρα της Sana’a, της Υεμένης. Η Mona Relief Yemen, μια τοπική οργάνωση παροχής βοήθειας, παρείχε μερίδες τροφίμων σε περισσότερες από 60 εκτοπισμένες οικογένειες που ζουν σε ξύλινες και μικρές πέτρινες καλύβες για σχεδόν έξι χρόνια αφότου εκτοπίστηκαν βίαια λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στις βόρειες περιοχές της Υεμένης.

POY 2021. Μια κίνηση αφιερωμένη στον Κρίστιαν Έρικσεν πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου για το EURO 2020 μεταξύ Δανίας και Βελγίου στην Κοπεγχάγη.

EPA / Mads Claus Rasmussen

Μια κίνηση αφιερωμένη στον Κρίστιαν Έρικσεν πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου για το EURO 2020 μεταξύ Δανίας και Βελγίου στην Κοπεγχάγη.

POY 2021. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μαρτίου, εμποδίζοντας τη διέλευση άλλων πλοίων και προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στα φορτηγά πλοία. 

EPA / KHALED ELFIQI

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μαρτίου, εμποδίζοντας τη διέλευση άλλων πλοίων και προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στα φορτηγά πλοία.

POY 2021. Ο Ρόμπερτ Γιόχανσον από τη Νορβηγία ίπταται κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού άλματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Άλματος Σκι FIS στο Titisee-Neustadt της Γερμανίας.

EPA / RONALD WITTEK

Ο Ρόμπερτ Γιόχανσον από τη Νορβηγία ίπταται κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού άλματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Άλματος Σκι FIS στο Titisee-Neustadt της Γερμανίας.

POY 2021. Η Kamala Harris ορκίζεται Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

EPA / MICHAEL REYNOLDS

Η Kamala Harris ορκίζεται Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

POY 2021. Άνθρωποι που φορούν μάσκες περνούν μπροστά από μια τοιχογραφία στη γειτονιά Trastevere της Ρώμης, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

EPA / RICCARDO ANTIMIANI

Άνθρωποι που φορούν μάσκες περνούν μπροστά από μια τοιχογραφία στη γειτονιά Trastevere της Ρώμης, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

POY 2021. Ένας πυροσβέστης στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς του Caldor στο Grizzly Flats της Καλιφόρνια.Ο φωτογράφος του Reuters Fred Greaves σχολιάζει: "Ως φωτογράφος που κάλυπτε τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, το 2021 ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρόνιές που μπορώ να θυμηθώ. Η πολυετής ξηρασία μαζί με τη διαρκή ζέστη και τους ισχυρούς ανέμους δημιούργησαν πολλαπλές «μεγα-πυρκαγιές» που ήταν απρόβλεπτες και έκαναν στάχτη γρήγορα εκατοντάδες στρέμματα. Μπορεί να χρειαστούν ώρες για να περιηγηθείς σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε απομακρυσμένες περιοχές, επομένως ο σωστός σχεδιασμός είναι κρίσιμος για να διασφαλιστεί οτι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Πρέπει επίσης να φοράω εξοπλισμό ασφαλείας και να ελέγχω τις καιρικές συνθήκες και τη δραστηριότητα της τοπικής πυρκαγιάς, ώστε να μην παγιδευτώ. Οι πυροσβέστες διεξήγαγαν ένα νυχτερινό ελεγχόμενο αντιπύρ για να προστατεύσουν τα σπίτια που ήταν δυνητικά στο μονοπάτι της πυρκαγιάς Caldor στη Βόρεια Καλιφόρνια. Άναψαν φωτιές στη βάση ενός λόφου, αναμένοντας ότι θα καεί με μέτριο ρυθμό. Αντιθέτως οι φλόγες ανέβηκαν γρήγορα στην πλευρά του λόφου, δημιουργώντας το στροβιλιζόμενο πύρινο παραπέτασμα που σκιαγράφησε έναν από τους πυροσβέστες. Ήταν ένα ακόμη παράδειγμα της απρόβλεπτης φύσης των πυρκαγιών».

REUTERS / FRED GREAVES

Ένας πυροσβέστης στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς του Caldor στο Grizzly Flats της Καλιφόρνια.

Ο φωτογράφος του Reuters Fred Greaves σχολιάζει: “Ως φωτογράφος που κάλυπτε τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, το 2021 ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρόνιές που μπορώ να θυμηθώ. Η πολυετής ξηρασία μαζί με τη διαρκή ζέστη και τους ισχυρούς ανέμους δημιούργησαν πολλαπλές «μεγα-πυρκαγιές» που ήταν απρόβλεπτες και έκαναν στάχτη γρήγορα εκατοντάδες στρέμματα. Μπορεί να χρειαστούν ώρες για να περιηγηθείς σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε απομακρυσμένες περιοχές, επομένως ο σωστός σχεδιασμός είναι κρίσιμος για να διασφαλιστεί οτι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Πρέπει επίσης να φοράω εξοπλισμό ασφαλείας και να ελέγχω τις καιρικές συνθήκες και τη δραστηριότητα της τοπικής πυρκαγιάς, ώστε να μην παγιδευτώ. Οι πυροσβέστες διεξήγαγαν ένα νυχτερινό ελεγχόμενο αντιπύρ για να προστατεύσουν τα σπίτια που ήταν δυνητικά στο μονοπάτι της πυρκαγιάς Caldor στη Βόρεια Καλιφόρνια. Άναψαν φωτιές στη βάση ενός λόφου, αναμένοντας ότι θα καεί με μέτριο ρυθμό. Αντιθέτως οι φλόγες ανέβηκαν γρήγορα στην πλευρά του λόφου, δημιουργώντας το στροβιλιζόμενο πύρινο παραπέτασμα που σκιαγράφησε έναν από τους πυροσβέστες. Ήταν ένα ακόμη παράδειγμα της απρόβλεπτης φύσης των πυρκαγιών».

POY 2021. Η Λευκορωσίδα αθλήτρια Krystsina Tsimanouskaya συνοδεύεται από αστυνομικούς στο διεθνές αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο της Ιαπωνίας.Ο φωτογράφος του Reuters Issei Kato σχολιάζει: «Έλαβα μια αναφορά ότι μια Λευκορωσίδα αθλήτρια επρόκειτο να αναγκαστεί να επιστρέψει στο σπίτι παρά την θέληση της και αναζητούσε βοήθεια. Ενώ έτρεχα στο αεροδρόμιο, ανακάλυψα ότι η κατάσταση περιστρεφόταν γύρω από την αθλήτρια στίβου Krystsina Tsimanouskaya, αλλά κανείς δεν φαινόταν να ξέρει πού ήταν ή τι συνέβαινε. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, έτυχε να τη βρω όρθια, μόνη, ανήσυχη και περικυκλωμένη από αρκετούς αστυνομικούς, κοντά στο γκισέ ελέγχου εισιτηρίων. Σε μικρή απόσταση, άλλοι Λευκορώσοι αθλητές και αξιωματούχοι έκαναν check-in για την πτήση της επιστροφής τους. Κατάφερα να επιβεβαιώσω ότι ήταν η αθλήτρια που ζητούσε βοήθεια και την ενημέρωσα ότι ήμουν ο φωτογράφος του Reuters που κάλυπτε την κατάσταση. Υπήρχαν μόνο λίγα μέσα ενημέρωσης εκεί, αλλά ήλπιζα ότι η παρουσία μου εκεί θα λειτουργούσε αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε προσπαθούσε να την απομακρύνει ή να της κάνει κακό. Ζήτησε βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και αποφάσισαν να τη μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία μέσα στο αεροδρόμιο. Απαθανάτισα τη στιγμή που τη βοήθησαν με τις τσάντες της και την οδήγησαν σε ασφαλές μέρος. Η Tsimanouskaya τελικά αυτομόλησε και λίγες εβδομάδες αργότερα βρέθηκε ξανά με τον σύζυγό της στη Βαρσοβία, όπου το ζευγάρι είπε ότι σχεδιάζει να αρχίσει μια νέα ζωή».

REUTERS / ISSEI KATO

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια Krystsina Tsimanouskaya συνοδεύεται από αστυνομικούς στο διεθνές αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο φωτογράφος του Reuters Issei Kato σχολιάζει: «Έλαβα μια αναφορά ότι μια Λευκορωσίδα αθλήτρια επρόκειτο να αναγκαστεί να επιστρέψει στο σπίτι παρά την θέληση της και αναζητούσε βοήθεια. Ενώ έτρεχα στο αεροδρόμιο, ανακάλυψα ότι η κατάσταση περιστρεφόταν γύρω από την αθλήτρια στίβου Krystsina Tsimanouskaya, αλλά κανείς δεν φαινόταν να ξέρει πού ήταν ή τι συνέβαινε. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, έτυχε να τη βρω όρθια, μόνη, ανήσυχη και περικυκλωμένη από αρκετούς αστυνομικούς, κοντά στο γκισέ ελέγχου εισιτηρίων. Σε μικρή απόσταση, άλλοι Λευκορώσοι αθλητές και αξιωματούχοι έκαναν check-in για την πτήση της επιστροφής τους. Κατάφερα να επιβεβαιώσω ότι ήταν η αθλήτρια που ζητούσε βοήθεια και την ενημέρωσα ότι ήμουν ο φωτογράφος του Reuters που κάλυπτε την κατάσταση. Υπήρχαν μόνο λίγα μέσα ενημέρωσης εκεί, αλλά ήλπιζα ότι η παρουσία μου εκεί θα λειτουργούσε αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε προσπαθούσε να την απομακρύνει ή να της κάνει κακό. Ζήτησε βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και αποφάσισαν να τη μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία μέσα στο αεροδρόμιο. Απαθανάτισα τη στιγμή που τη βοήθησαν με τις τσάντες της και την οδήγησαν σε ασφαλές μέρος. Η Tsimanouskaya τελικά αυτομόλησε και λίγες εβδομάδες αργότερα βρέθηκε ξανά με τον σύζυγό της στη Βαρσοβία, όπου το ζευγάρι είπε ότι σχεδιάζει να αρχίσει μια νέα ζωή».

COP26. Καλλιτεχνική εγκατάσταση ενός σπιτιού που βυθίζεται. Ένα σχόλιο πάνω στην κλιματική αλλαγή ενόψει της COP26, στο Bath της Βρετανίας.

REUTERS / REBECCA NADEN

Καλλιτεχνική εγκατάσταση ενός σπιτιού που βυθίζεται. Ένα σχόλιο πάνω στην κλιματική αλλαγή ενόψει της COP26, στο Bath της Βρετανίας.

POY 2021. Η Μέγκαν Τάπερ από την Τζαμάικα πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό των 100 μέτρων με εμπόδια γυναικών στους αγώνες στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

EPA / FRANCK ROBICHON

Η Μέγκαν Τάπερ από την Τζαμάικα πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό των 100 μέτρων με εμπόδια γυναικών στους αγώνες στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

POY 2021. Οι Περσείδες φαίνονται δίπλα στον Γαλαξία κατά τη διάρκεια της ετήσιας βροχής μετεωριτών στην κορυφή Tres Mares, στην Κανταβρία της βόρεια Ισπανίας.

EPA / PEDRO PUENTE HOYOS

Οι Περσείδες φαίνονται δίπλα στον Γαλαξία κατά τη διάρκεια της ετήσιας βροχής μετεωριτών στην κορυφή Tres Mares, στην Κανταβρία της βόρεια Ισπανίας.

POY 2021. Καμήλες στέκονται πίσω από απλωμένα ρούχα που στεγνώνουν καθώς οι παραστάσεις του τσίρκου παραμένουν κλειστές ως μέρος των περιορισμών για τον COVID-19, στην έδρα του Royal Circus στο Senas της Γαλλίας.Ο φωτογράφος του Reuters, Eric Gaillard σχολιάζει: «Όταν συνάντησα τον William Kerwich τον Φεβρουάριο του 2021, το ταξιδιωτικό τσίρκο της οικογένειας δεν είχε κάνει παράσταση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο λόγω των περιορισμών για τον COVID-19 στη Γαλλία. Το ηθικό του ήταν χαμηλό με την οικογένειά του παρκαρισμένη σε ένα οικόπεδο στη νότια Γαλλία και τα λιοντάρια και τις τίγρεις του περιορισμένες στα κλουβιά τους. Ακόμα και αν τελειώσει η πανδημία, αντιμετωπίζει άλλη μια απειλή για τα προς το ζην: η Γαλλία καταργεί σταδιακά τη χρήση άγριων ζώων στα τσίρκα. Η μικρή του κόρη Κασσάνδρα εκπαιδεύει τα ζώα και την ακολούθησα καθώς τάιζε τις τίγρεις, τους ιπποπόταμους, τα άλογα και τις καμήλες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, παρατήρησα απλωμένα μερικά ρούχα που ανήκαν σε ένα νεογέννητο μωρό και μια ομάδα από καμήλες κατευθύνθηκε αργά προς τα απλωμένα ρούχα. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή, ελπίζοντας ότι οι καμήλες δεν θα πάνε προς άλλη κατεύθυνση».

REUTERS / ERIC GAILLARD

Καμήλες στέκονται πίσω από απλωμένα ρούχα που στεγνώνουν καθώς οι παραστάσεις του τσίρκου παραμένουν κλειστές ως μέρος των περιορισμών για τον COVID-19, στην έδρα του Royal Circus στο Senas της Γαλλίας.

Ο φωτογράφος του Reuters, Eric Gaillard σχολιάζει: «Όταν συνάντησα τον William Kerwich τον Φεβρουάριο του 2021, το ταξιδιωτικό τσίρκο της οικογένειας δεν είχε κάνει παράσταση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο λόγω των περιορισμών για τον COVID-19 στη Γαλλία. Το ηθικό του ήταν χαμηλό με την οικογένειά του παρκαρισμένη σε ένα οικόπεδο στη νότια Γαλλία και τα λιοντάρια και τις τίγρεις του περιορισμένες στα κλουβιά τους. Ακόμα και αν τελειώσει η πανδημία, αντιμετωπίζει άλλη μια απειλή για τα προς το ζην: η Γαλλία καταργεί σταδιακά τη χρήση άγριων ζώων στα τσίρκα. Η μικρή του κόρη Κασσάνδρα εκπαιδεύει τα ζώα και την ακολούθησα καθώς τάιζε τις τίγρεις, τους ιπποπόταμους, τα άλογα και τις καμήλες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, παρατήρησα απλωμένα μερικά ρούχα που ανήκαν σε ένα νεογέννητο μωρό και μια ομάδα από καμήλες κατευθύνθηκε αργά προς τα απλωμένα ρούχα. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή, ελπίζοντας ότι οι καμήλες δεν θα πάνε προς άλλη κατεύθυνση».

POY 2021. Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ εισβάλλουν στους χώρους του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.

EPA / WILL OLIVER

Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ εισβάλλουν στους χώρους του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.

POY 2021. Ένας άνδρας περπατά μπροστά από μια τοιχογραφία με την εικόνα του αστέρα του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα στη γειτονιά Τσακαρίτα του Μπουένος Άιρες. 

EPA / Enrique Garcia Medina

Ένας άνδρας περπατά μπροστά από μια τοιχογραφία με την εικόνα του αστέρα του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα στη γειτονιά Τσακαρίτα του Μπουένος Άιρες.

POY 2021. Συντρίμμια εκτοξεύονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, εν μέσω ισραηλινοπαλαιστινιακών μαχών, στο Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζας.Ο φωτογράφος του Reuters, Ibraheem Abu Mustafa σχολιάζει: «Έχω καλύψει τέσσερις πολέμους από το 2002 και έχω ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές, συμπεριλαμβανομένων των 11 ημερών των μαχών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς φέτος. Οι Ισραηλινοί μερικές φορές εκτόξευαν πυρομαχικά "οροφής" - ένας μικρότερος πύραυλος εκτοξεύτηκε στην κορυφή των κτιρίων στη Γάζα για να προειδοποιήσει τους κατοίκους της να φύγουν. Οι ισχυρότεροι πύραυλοι που ακολούθησαν ταρακούνησαν ολόκληρη την περιοχή. Την ενδέκατη μέρα από την κάλυψη του βομβαρδισμού της πόλης της Γάζας, επέστρεψα στο Khan Yunis, μια πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για να δω την οικογένειά μου. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα ​​για την απειλή του ισραηλινού στρατού να βομβαρδίσει το σπίτι μιας οικογένειας στο κέντρο της αγοράς της πόλης. Το Ισραήλ είπε ότι προειδοποιεί για εκκένωση αμάχων και στοχεύει δομές όπου πιστεύει ότι δραστηριοποιούνται μαχητές. Είχα εξαντληθεί από τις προηγούμενες μέρες που κάλυπτα τον πόλεμο και δεν είχα κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ από τον φόβο του βομβαρδισμού στην περιοχή που έμενα. Έσπευσα όμως στο σημείο για να απαθανατίσω τι συνέβη. Ρώτησα γύρω μου για να βεβαιωθώ ότι ήξερα ακριβώς πού ήταν το σπίτι και βρισκόμουν με πολλά κτίρια μπροστά μου, ώστε να μην χτυπηθώ από αδέσποτα σκάγια από τον βομβαρδισμό. Όταν έπληξε το προειδοποιητικό βλήμα, επικράτησε απόλυτη σιωπή από πλήθη ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν. Στη συνέχεια, πολλαπλοί πύραυλοι μεγάλης ισχύος βομβάρδισαν το σπίτι. Μέσα από τον φακό μου, έβλεπα τον κόσμο να τρέχει μακριά από τη σκηνή φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος». Άλλοι πλησίασαν για να κινηματογραφήσουν τη βομβιστική επίθεση με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τα πλήθη, καθώς υπήρχαν ακόμη μερικοί πύραυλοι που δεν είχαν εκραγεί».

REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Συντρίμμια εκτοξεύονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, εν μέσω ισραηλινοπαλαιστινιακών μαχών, στο Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Ο φωτογράφος του Reuters, Ibraheem Abu Mustafa σχολιάζει: «Έχω καλύψει τέσσερις πολέμους από το 2002 και έχω ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές, συμπεριλαμβανομένων των 11 ημερών των μαχών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς φέτος. Οι Ισραηλινοί μερικές φορές εκτόξευαν πυρομαχικά “οροφής” – ένας μικρότερος πύραυλος εκτοξεύτηκε στην κορυφή των κτιρίων στη Γάζα για να προειδοποιήσει τους κατοίκους της να φύγουν. Οι ισχυρότεροι πύραυλοι που ακολούθησαν ταρακούνησαν ολόκληρη την περιοχή. Την ενδέκατη μέρα από την κάλυψη του βομβαρδισμού της πόλης της Γάζας, επέστρεψα στο Khan Yunis, μια πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για να δω την οικογένειά μου. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα ​​για την απειλή του ισραηλινού στρατού να βομβαρδίσει το σπίτι μιας οικογένειας στο κέντρο της αγοράς της πόλης. Το Ισραήλ είπε ότι προειδοποιεί για εκκένωση αμάχων και στοχεύει δομές όπου πιστεύει ότι δραστηριοποιούνται μαχητές. Είχα εξαντληθεί από τις προηγούμενες μέρες που κάλυπτα τον πόλεμο και δεν είχα κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ από τον φόβο του βομβαρδισμού στην περιοχή που έμενα. Έσπευσα όμως στο σημείο για να απαθανατίσω τι συνέβη. Ρώτησα γύρω μου για να βεβαιωθώ ότι ήξερα ακριβώς πού ήταν το σπίτι και βρισκόμουν με πολλά κτίρια μπροστά μου, ώστε να μην χτυπηθώ από αδέσποτα σκάγια από τον βομβαρδισμό. Όταν έπληξε το προειδοποιητικό βλήμα, επικράτησε απόλυτη σιωπή από πλήθη ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν. Στη συνέχεια, πολλαπλοί πύραυλοι μεγάλης ισχύος βομβάρδισαν το σπίτι. Μέσα από τον φακό μου, έβλεπα τον κόσμο να τρέχει μακριά από τη σκηνή φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος». Άλλοι πλησίασαν για να κινηματογραφήσουν τη βομβιστική επίθεση με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τα πλήθη, καθώς υπήρχαν ακόμη μερικοί πύραυλοι που δεν είχαν εκραγεί».

POY 2021. Ένα νεαρό εκτοπισμένο αγόρι κουβαλάει ένα μαγειρικό σκεύος στον καταυλισμό που μετεγκαταστάθηκε στην κοινότητα Ntocota στο Quilite, κοντά στο Metuge της βόρειας Μοζαμβίκης. Η βία που εξαπολύθηκε πριν από περισσότερα από τρία χρόνια στην επαρχία Cabo Delgado κλιμακώθηκε ξανά πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν για πρώτη φορά ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν στην πόλη Πάλμα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

EPA / JOAO RELVAS

Ένα νεαρό εκτοπισμένο αγόρι κουβαλάει ένα μαγειρικό σκεύος στον καταυλισμό που μετεγκαταστάθηκε στην κοινότητα Ntocota στο Quilite, κοντά στο Metuge της βόρειας Μοζαμβίκης. Η βία που εξαπολύθηκε πριν από περισσότερα από τρία χρόνια στην επαρχία Cabo Delgado κλιμακώθηκε ξανά πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν για πρώτη φορά ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν στην πόλη Πάλμα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

POY 2021. Η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης της Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

REUTERS / MARKO DJURICA

Η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης της Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

POY 2021. Η λάβα φαίνεται μέσα από το παράθυρο μιας κουζίνας μετά την έκρηξη ηφαιστείου στο Ελ Πάσο στην Λα Πάλμα της Ισπανίας.Ο φωτογράφος του Reuters Jon Nazca σχολιάζει: "Υπάρχει κάτι εκπληκτικά όμορφο και υπνωτιστικό όταν βλέπεις ένα ηφαίστειο να εκρήγνυται. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να περνάς μέρα με τη μέρα δίπλα σε ένα ηφαίστειο, ακούγοντας τον απίστευτο θόρυβο που κάνει, το τρέμουλο του εδάφους, τα αέρια που κάνουν την αναπνοή τόσο δύσκολη και τη στάχτη που πέφτει συνεχώς στο κεφάλι σου. Τέσσερις μέρες μετά την έκρηξη, προσγειώθηκα στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα. Προσπαθούσα να βρω κάπου να μείνω και τελικά βρήκα ένα σπίτι στα περίχωρα της πόλης. Ανησυχούσα για την ασφάλειά μου, το σπίτι ήταν πολύ κοντά στη ζώνη αποκλεισμού. Ωστόσο, είχε εκπληκτική θέα στο ηφαίστειο Cumbre Vieja, το τέλειο μέρος για έναν φωτορεπόρτερ. Ήθελα να τραβήξω μια εικόνα που να δείχνει τι βίωναν οι κάτοικοι της Λα Πάλμα. Μπόρεσα να έχω πρόσβαση στο διπλανό σπίτι με τον συνάδελφό μου Μιγκέλ Περέιρα. Πήγα κατευθείαν στο παράθυρο της κουζίνας και άρχισα να στήνω. Ο Μιγκέλ είχε αφήσει ένα ποτήρι νερό στο νεροχύτη και μου άρεσε το ανθρώπινο στοιχείο που έδινε - η ζεστασιά του σπιτιού σε αντίθεση με τη ζέστη του ηφαιστείου έξω. Είναι μια καθημερινή εικόνα, μια κουζίνα όπως μπορεί να έχει οποιοσδήποτε από εμάς, αλλά ενώ πλένεις πιάτα, έξω ένα ηφαίστειο εκρήγνυται. Η εικόνα είναι ανησυχητική, έως και απειλητική. Θα μπορούσε να είναι το σπίτι σου, η κουζίνα σου».

REUTERS / JON NAZCA

Η λάβα φαίνεται μέσα από το παράθυρο μιας κουζίνας μετά την έκρηξη ηφαιστείου στο Ελ Πάσο στην Λα Πάλμα της Ισπανίας.

Ο φωτογράφος του Reuters Jon Nazca σχολιάζει: “Υπάρχει κάτι εκπληκτικά όμορφο και υπνωτιστικό όταν βλέπεις ένα ηφαίστειο να εκρήγνυται. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να περνάς μέρα με τη μέρα δίπλα σε ένα ηφαίστειο, ακούγοντας τον απίστευτο θόρυβο που κάνει, το τρέμουλο του εδάφους, τα αέρια που κάνουν την αναπνοή τόσο δύσκολη και τη στάχτη που πέφτει συνεχώς στο κεφάλι σου. Τέσσερις μέρες μετά την έκρηξη, προσγειώθηκα στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα. Προσπαθούσα να βρω κάπου να μείνω και τελικά βρήκα ένα σπίτι στα περίχωρα της πόλης. Ανησυχούσα για την ασφάλειά μου, το σπίτι ήταν πολύ κοντά στη ζώνη αποκλεισμού. Ωστόσο, είχε εκπληκτική θέα στο ηφαίστειο Cumbre Vieja, το τέλειο μέρος για έναν φωτορεπόρτερ. Ήθελα να τραβήξω μια εικόνα που να δείχνει τι βίωναν οι κάτοικοι της Λα Πάλμα. Μπόρεσα να έχω πρόσβαση στο διπλανό σπίτι με τον συνάδελφό μου Μιγκέλ Περέιρα. Πήγα κατευθείαν στο παράθυρο της κουζίνας και άρχισα να στήνω. Ο Μιγκέλ είχε αφήσει ένα ποτήρι νερό στο νεροχύτη και μου άρεσε το ανθρώπινο στοιχείο που έδινε – η ζεστασιά του σπιτιού σε αντίθεση με τη ζέστη του ηφαιστείου έξω. Είναι μια καθημερινή εικόνα, μια κουζίνα όπως μπορεί να έχει οποιοσδήποτε από εμάς, αλλά ενώ πλένεις πιάτα, έξω ένα ηφαίστειο εκρήγνυται. Η εικόνα είναι ανησυχητική, έως και απειλητική. Θα μπορούσε να είναι το σπίτι σου, η κουζίνα σου».

POY 2021. Μια αγελάδα κατεβαίνει με ελικόπτερο μετά την καλοκαιρινή της παραμονή ψηλά στα ελβετικά αλπικά λιβάδια κοντά στο Klausenpass της Ελβετίας.Ο φωτογράφος του Reuters Arnd Wiegmann σχολιάζει: «Σε μέρη της Ελβετίας, οι αγελάδες περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες στα καταπράσινα ορεινά βοσκοτόπια των Άλπεων. Στην περιοχή του Klausenpass, που είναι 1.948 μέτρα (6.391 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, περισσότερα από χίλια βοοειδή επρόκειτο να επιστρέψουν σε χαμηλότερο υψόμετρο στα τέλη Αυγούστου. Μερικές φορές χρειάζονται λίγη βοήθεια για να κάνουν το ταξίδι. Ένας αγρότης μου είπε ότι περίπου 10 τραυματισμένες αγελάδες θα πετάξουν με ελικόπτερο μια ημέρα πριν το υπόλοιπο κοπάδι κάνει την ετήσια διαδρομή στις Άλπεις, ή αλλιώς «Alpabzug». 

REUTERS / ARND WIEGMANN

Μια αγελάδα κατεβαίνει με ελικόπτερο μετά την καλοκαιρινή της παραμονή ψηλά στα ελβετικά αλπικά λιβάδια κοντά στο Klausenpass της Ελβετίας.

Ο φωτογράφος του Reuters Arnd Wiegmann σχολιάζει: «Σε μέρη της Ελβετίας, οι αγελάδες περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες στα καταπράσινα ορεινά βοσκοτόπια των Άλπεων. Στην περιοχή του Klausenpass, που είναι 1.948 μέτρα (6.391 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, περισσότερα από χίλια βοοειδή επρόκειτο να επιστρέψουν σε χαμηλότερο υψόμετρο στα τέλη Αυγούστου. Μερικές φορές χρειάζονται λίγη βοήθεια για να κάνουν το ταξίδι. Ένας αγρότης μου είπε ότι περίπου 10 τραυματισμένες αγελάδες θα πετάξουν με ελικόπτερο μια ημέρα πριν το υπόλοιπο κοπάδι κάνει την ετήσια διαδρομή στις Άλπεις, ή αλλιώς «Alpabzug».

POY 2021. Εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ αναπαύονται στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, με το Άγαλμα της Ελευθερίας στο κέντρο, στην Ουάσιγκτον. Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα βοηθήσουν στην ασφάλεια της περιοχής του Καπιτώλιου ενόψει πιο δυνητικά βίαιων αναταραχών τις ημέρες πριν από την Ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ ,Τζο Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να παραπέμψουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, αφού παρακίνησε όχλο υποστηρικτών του να ξεσηκωθούν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

EPA / MICHAEL REYNOLDS

Εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ αναπαύονται στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, με το Άγαλμα της Ελευθερίας στο κέντρο, στην Ουάσιγκτον. Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα βοηθήσουν στην ασφάλεια της περιοχής του Καπιτώλιου ενόψει πιο δυνητικά βίαιων αναταραχών τις ημέρες πριν από την Ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ ,Τζο Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να παραπέμψουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, αφού παρακίνησε όχλο υποστηρικτών του να ξεσηκωθούν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

POY 2021. Μαθητές παρακολουθούν τις πρωινές προσευχές πριν από το μάθημα σε Γυμνάσιο της Βομβάης στην Ινδία.

EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Μαθητές παρακολουθούν τις πρωινές προσευχές πριν από το μάθημα σε Γυμνάσιο της Βομβάης στην Ινδία.

POY 2021. Mετανάστες μεταφέρονται στην ξηρά από το προσωπικό της Ναυαγοσωστικής λέμβου του RNLI, τους αστυνομικούς και το προσωπικό της Συνοριακής Δύναμης, αφού διέσχισαν τη Μάγχη.Ο φωτογράφος του Reuters Henry Nicholls σχολιάζει: «Χιλιάδες μετανάστες φεύγουν κάθε χρόνο από πολέμους και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και Αφρική και πραγματοποιούν ένα επικίνδυνο πέρασμα της Μάγχης για μια καλύτερη ζωή στη Βρετανία. Η Μάγχη είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες στον κόσμο και τα ρεύματα είναι ισχυρά. Οι διακινητές συνήθως υπερφορτώνουν τις λέμβους, αφήνοντάς τις μετά βίας στην επιφάνεια και στο έλεος των κυμάτων καθώς προσπαθούν να φτάσουν στις βρετανικές ακτές. Τον Νοέμβριο, μετά από αρκετές ημέρες ισχυρών ανέμων στη Μάγχη, υπήρξε ένα διάλειμμα 24 ωρών, το οποίο θα έκανε τις διελεύσεις λιγότερο επικίνδυνες. Περίμενα ότι θα επιχειρούσε μεγάλος αριθμός μεταναστών μια διέλευση εκείνη την ημέρα, ακόμη και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η έκταση της ακτογραμμής είναι τεράστια. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εφαρμογών παρακολούθησης σκαφών, είναι δυνατό να προσδιοριστούν πιθανά σημεία διέλευσης. Η εικόνα δείχνει μια βάρκα μεταναστών, με πολλά παιδιά, να αποβιβάζονται στην παραλία στο Dungeness. Ήταν το τέταρτο ή το πέμπτο σκάφος που συνόδευαν στην ακτή εκείνη την ημέρα συνεργεία διάσωσης. Τα παιδιά ήταν εντυπωσιακά ήρεμα. Ωστόσο, οι ενήλικες έδειξαν μια αίσθηση ανακούφισης. Ήταν συναισθηματικά και σωματικά εξαντλημένοι, γνωρίζοντας καλά τον ακραίο κίνδυνο που είχαν αναλάβει. Αναγνώρισα το αγόρι με την πολύχρωμη καρό στολή από φωτογραφίες που τράβηξε ο συνάδελφός μου Gonzalo Fuentes μιας ομάδας που έφευγε από τη γαλλική ακτή νωρίτερα την ίδια μέρα. Ήταν μια υπέροχη αίσθηση ανακούφισης να ξέρεις ότι τα κατάφεραν, μετά από έξι ώρες στη θάλασσα».

REUTERS / HENRY NICHOLLS

Mετανάστες μεταφέρονται στην ξηρά από το προσωπικό της Ναυαγοσωστικής λέμβου του RNLI, τους αστυνομικούς και το προσωπικό της Συνοριακής Δύναμης, αφού διέσχισαν τη Μάγχη.

Ο φωτογράφος του Reuters Henry Nicholls σχολιάζει: «Χιλιάδες μετανάστες φεύγουν κάθε χρόνο από πολέμους και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και Αφρική και πραγματοποιούν ένα επικίνδυνο πέρασμα της Μάγχης για μια καλύτερη ζωή στη Βρετανία. Η Μάγχη είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες στον κόσμο και τα ρεύματα είναι ισχυρά. Οι διακινητές συνήθως υπερφορτώνουν τις λέμβους, αφήνοντάς τις μετά βίας στην επιφάνεια και στο έλεος των κυμάτων καθώς προσπαθούν να φτάσουν στις βρετανικές ακτές. Τον Νοέμβριο, μετά από αρκετές ημέρες ισχυρών ανέμων στη Μάγχη, υπήρξε ένα διάλειμμα 24 ωρών, το οποίο θα έκανε τις διελεύσεις λιγότερο επικίνδυνες. Περίμενα ότι θα επιχειρούσε μεγάλος αριθμός μεταναστών μια διέλευση εκείνη την ημέρα, ακόμη και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η έκταση της ακτογραμμής είναι τεράστια. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εφαρμογών παρακολούθησης σκαφών, είναι δυνατό να προσδιοριστούν πιθανά σημεία διέλευσης. Η εικόνα δείχνει μια βάρκα μεταναστών, με πολλά παιδιά, να αποβιβάζονται στην παραλία στο Dungeness. Ήταν το τέταρτο ή το πέμπτο σκάφος που συνόδευαν στην ακτή εκείνη την ημέρα συνεργεία διάσωσης. Τα παιδιά ήταν εντυπωσιακά ήρεμα. Ωστόσο, οι ενήλικες έδειξαν μια αίσθηση ανακούφισης. Ήταν συναισθηματικά και σωματικά εξαντλημένοι, γνωρίζοντας καλά τον ακραίο κίνδυνο που είχαν αναλάβει. Αναγνώρισα το αγόρι με την πολύχρωμη καρό στολή από φωτογραφίες που τράβηξε ο συνάδελφός μου Gonzalo Fuentes μιας ομάδας που έφευγε από τη γαλλική ακτή νωρίτερα την ίδια μέρα. Ήταν μια υπέροχη αίσθηση ανακούφισης να ξέρεις ότι τα κατάφεραν, μετά από έξι ώρες στη θάλασσα».

POY 2021. Παιδιά τρώνε λίγο φαγητό στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, στην περιοχή Grodno. Οι αιτούντες άσυλο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή έφτασαν στο σημείο ελέγχου Μπρούζγκι-Κούζνιτσα με στόχο τη διέλευση των συνόρων. Χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να λάβουν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν παγιδευτεί στα σύνορα όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

EPA / STRINGER

Παιδιά τρώνε λίγο φαγητό στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, στην περιοχή Grodno. Οι αιτούντες άσυλο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή έφτασαν στο σημείο ελέγχου Μπρούζγκι-Κούζνιτσα με στόχο τη διέλευση των συνόρων. Χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να λάβουν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν παγιδευτεί στα σύνορα όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

POY 2021. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Μίλαν και ο Ρομέλου Λουκάκου της Ίντερ έχουν μια έντονη διαφωνία κατά την διάρκεια του αγώνα κυπέλλου Ιταλίας μεταξύ FC Inter και AC Milan στο στάδιο Giuseppe Meazza στο Μιλάνο.

EPA / MATTEO BAZZI

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Μίλαν και ο Ρομέλου Λουκάκου της Ίντερ έχουν μια έντονη διαφωνία κατά την διάρκεια του αγώνα κυπέλλου Ιταλίας μεταξύ FC Inter και AC Milan στο στάδιο Giuseppe Meazza στο Μιλάνο.

POY 2021. Ιπποδρομίες στην παραλία του Laytown στην Ιρλανδία

REUTERS / CLODAGH KILCOYNE

Ιπποδρομίες στην παραλία του Laytown στην Ιρλανδία

POY 2021. Κούρδοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων απελευθερώνουν μια αρκούδα στο Ντοχούκ του Ιράκ.Ο φωτογράφος του Reuters Ari Jalal σχολιάζει: «Στο Κουρδιστάν, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων σώζουν αρκούδες από αιχμαλωσία και τις απελευθερώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτή η αρκούδα είχε κρατηθεί ως κατοικίδιο σε έναν κήπο στο Κουρδιστάν, και αυτή ήταν η στιγμή που αφέθηκε ελεύθερη. Καθώς η αρκούδα βγήκε έξω από το κλουβί της, οι δημοσιογράφοι και οι θεατές άρχισαν να τρέχουν. Οι άνθρωποι φοβόντουσαν τόσο την αρκούδα όσο και η αρκούδα αυτούς. Η λήψη φωτογραφιών άγριων ζώων ήταν κάτι νέο για μένα, αλλά ευτυχώς είχα περάσει τέσσερις ώρες με την αρκούδα την προηγούμενη μέρα. Ήξερα ότι η αρκούδα είχε μεγαλώσει ως κατοικίδιο, οπότε δεν ήταν επιθετική. Όταν λοιπόν ελευθερώθηκε, κατάλαβα τη συμπεριφορά της και δεν τρόμαξα - σε αντίθεση με τους άλλους δημοσιογράφους που έτρεχαν και ούρλιαζαν. Το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να μείνω ακίνητος και ήρεμος».

REUTERS / ARI JALAL

Κούρδοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων απελευθερώνουν μια αρκούδα στο Ντοχούκ του Ιράκ.

Ο φωτογράφος του Reuters Ari Jalal σχολιάζει: «Στο Κουρδιστάν, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων σώζουν αρκούδες από αιχμαλωσία και τις απελευθερώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτή η αρκούδα είχε κρατηθεί ως κατοικίδιο σε έναν κήπο στο Κουρδιστάν, και αυτή ήταν η στιγμή που αφέθηκε ελεύθερη. Καθώς η αρκούδα βγήκε έξω από το κλουβί της, οι δημοσιογράφοι και οι θεατές άρχισαν να τρέχουν. Οι άνθρωποι φοβόντουσαν τόσο την αρκούδα όσο και η αρκούδα αυτούς. Η λήψη φωτογραφιών άγριων ζώων ήταν κάτι νέο για μένα, αλλά ευτυχώς είχα περάσει τέσσερις ώρες με την αρκούδα την προηγούμενη μέρα. Ήξερα ότι η αρκούδα είχε μεγαλώσει ως κατοικίδιο, οπότε δεν ήταν επιθετική. Όταν λοιπόν ελευθερώθηκε, κατάλαβα τη συμπεριφορά της και δεν τρόμαξα – σε αντίθεση με τους άλλους δημοσιογράφους που έτρεχαν και ούρλιαζαν. Το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να μείνω ακίνητος και ήρεμος».

POY 2021. Ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής των ΗΠΑ αρπάζει από τη μπλούζα έναν μετανάστη που προσπαθεί να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά μήκος του ποταμού Ρίο Γκράντε, αφού πέρασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μεξικό για να αγοράσει τρόφιμα.Ο φωτογράφος του Reuters Daniel Becerril σχολιάζει: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούσαν εκατοντάδες μετανάστες σε έναν καταυλισμό στο Del Rio του Τέξας. Πολλοί από αυτούς μου είπαν ότι αναγκάστηκαν να σταθούν σε μεγάλες ουρές στην έντονη ζέστη για να λάβουν μόνο ένα κομμάτι ψωμί και ένα μπουκάλι νερό ανά άτομο κάθε μέρα.«Δεν μας δίνουν φαγητό. Θέλουν να μας εξαντλήσουν", μου είπαν οι μετανάστες. Πολλοί μετανάστες πέρασαν ξανά τον ποταμό Ρίο Γκράντε για να ψάξουν για τροφή και νερό στο Μεξικό. Στην αρχή, η συνοριοφυλακή των ΗΠΑ τους επέτρεψε να περάσουν τον ποταμό που χωρίζει τα δύο έθνη. Αργά το απόγευμα, οι μετανάστες έλαβαν εντολή να φύγουν από το ποτάμι και να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Οι συνοριοφύλακες οδήγησαν τα άλογά τους κατά πάνω τους, κουνώντας κάτι που έμοιαζε με μαστίγιο. Άκουσα έναν από αυτούς να λέει: "Πήγαινε πίσω στη σκατένια χώρα σου." Όταν τράβηξα αυτή τη φωτογραφία, στεκόμουν στο ποτάμι με το νερό πάνω από τη μέση μου. Ένας συνοριοφύλακας έγειρε πάνω στο άλογό του και άρπαξε τη μπλούζα ενός μετανάστη από την Αϊτή που κράταγε σακούλες με τρόφιμα προσπαθώντας  να διασχίσει το ποτάμι και να επιστρέψει στον καταυλισμό στις ΗΠΑ. Έμεινα στο ποτάμι μέχρι το σούρουπο τραβώντας περισσότερες φωτογραφίες, προσέχοντας να μην περάσω τη γραμμή των συνόρων και αποφεύγοντας τα επικίνδυνα ρεύματα που έχουν πνίξει πολλούς μετανάστες».

REUTERS / DANIEL BECERRIL

Ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής των ΗΠΑ αρπάζει από τη μπλούζα έναν μετανάστη που προσπαθεί να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά μήκος του ποταμού Ρίο Γκράντε, αφού πέρασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μεξικό για να αγοράσει τρόφιμα.

Ο φωτογράφος του Reuters Daniel Becerril σχολιάζει: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούσαν εκατοντάδες μετανάστες σε έναν καταυλισμό στο Del Rio του Τέξας. Πολλοί από αυτούς μου είπαν ότι αναγκάστηκαν να σταθούν σε μεγάλες ουρές στην έντονη ζέστη για να λάβουν μόνο ένα κομμάτι ψωμί και ένα μπουκάλι νερό ανά άτομο κάθε μέρα.«Δεν μας δίνουν φαγητό. Θέλουν να μας εξαντλήσουν”, μου είπαν οι μετανάστες. Πολλοί μετανάστες πέρασαν ξανά τον ποταμό Ρίο Γκράντε για να ψάξουν για τροφή και νερό στο Μεξικό. Στην αρχή, η συνοριοφυλακή των ΗΠΑ τους επέτρεψε να περάσουν τον ποταμό που χωρίζει τα δύο έθνη. Αργά το απόγευμα, οι μετανάστες έλαβαν εντολή να φύγουν από το ποτάμι και να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Οι συνοριοφύλακες οδήγησαν τα άλογά τους κατά πάνω τους, κουνώντας κάτι που έμοιαζε με μαστίγιο. Άκουσα έναν από αυτούς να λέει: “Πήγαινε πίσω στη σκατένια χώρα σου.” Όταν τράβηξα αυτή τη φωτογραφία, στεκόμουν στο ποτάμι με το νερό πάνω από τη μέση μου. Ένας συνοριοφύλακας έγειρε πάνω στο άλογό του και άρπαξε τη μπλούζα ενός μετανάστη από την Αϊτή που κράταγε σακούλες με τρόφιμα προσπαθώντας  να διασχίσει το ποτάμι και να επιστρέψει στον καταυλισμό στις ΗΠΑ. Έμεινα στο ποτάμι μέχρι το σούρουπο τραβώντας περισσότερες φωτογραφίες, προσέχοντας να μην περάσω τη γραμμή των συνόρων και αποφεύγοντας τα επικίνδυνα ρεύματα που έχουν πνίξει πολλούς μετανάστες».

POY 2021. Η αστυνομία συλλαμβάνει μια γυναίκα καθώς άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα μνημείο στο Clapham Common Bandstand, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της Sarah Everard, στο Λονδίνο.

REUTERS / Hannah Mckay

Η αστυνομία συλλαμβάνει μια γυναίκα καθώς άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα μνημείο στο Clapham Common Bandstand, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της Sarah Everard, στο Λονδίνο.

POY 2021. Η φωτιά Caldor πλησιάζει μια κοινότητα σπιτιών στη Καλιφόρνια. Η φωτιά, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 177.000 στρέμματα, έκανε τις αρχές να εκδώσουν εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους της πόλης South Lake Tahoe.

EPA / CHRISTIAN MONTERROSA

Η φωτιά Caldor πλησιάζει μια κοινότητα σπιτιών στη Καλιφόρνια. Η φωτιά, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 177.000 στρέμματα, έκανε τις αρχές να εκδώσουν εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους της πόλης South Lake Tahoe.

POY 2021. Ένας Λίβυος, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, και η κόρη του, επίσης τραυματισμένη από φωτιά που εκδηλώθηκε σε σκάφος με μετανάστες, στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στη δυτική Μεσόγειο Θάλασσα.Ο φωτογράφος του Reuters Darrin Zammit Lupi σχολιάζει: «Πέρασα αρκετές εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021 στο πλοίο διάσωσης μεταναστών Sea-Watch 3, που επιχειρούσε στην κεντρική Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποιήσαμε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης. Η δεύτερη διάσωση έγινε με την ανατολή του ηλίου στις 30 Ιουλίου - μια βάρκα που μετέφερε 64 άτομα. Φτάσαμε στο μικρό υπερπλήρες ξύλινο σκάφος, οι μετανάστες είχαν τρομακτικά εγκαύματα που προκλήθηκαν από φωτιά. Κάποιος κάπνιζε ένα τσιγάρο κοντά σε μερικά μπιτόνια γεμάτα καύσιμα, και ένας από αυτούς ξαφνικά άρπαξε φωτιά. Χωρίς να διστάσει στιγμή, ο Οσάμα, ένας Λίβυος που ταξίδευε με τη σύζυγό του και τα έξι παιδιά του, έπιασε την δεξαμενή που είχε τυλιχτεί στις φλόγες και την πέταξε στη θάλασσα. Η πράξη του στα μάτια μου τον κάνει ήρωα και αναμφίβολα έσωσε ζωές. Όμως ο Οσάμα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια του. Ο 12χρονος γιος του ήταν σε κρίσιμη κατάσταση με φρικτά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και δύο από τις κόρες του υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Αυτό που είδα θα μείνει μέσα μου για πολύ καιρό. Αργότερα το ίδιο βράδυ, με την κατάσταση του γιού του Οσάμα να επιδεινώνεται γρήγορα και με τον πραγματικό φόβο ότι δεν θα επιζούσε να μεγαλώνει, η ιταλική ακτοφυλακή συμφώνησε να τον μεταφέρει στη Λαμπεντούζα μαζί με άλλους 14 τραυματίες και μέλη της οικογένειας. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε καθώς περιμέναμε να γίνει η μεταφορά».

REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ένας Λίβυος, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, και η κόρη του, επίσης τραυματισμένη από φωτιά που εκδηλώθηκε σε σκάφος με μετανάστες, στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στη δυτική Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο φωτογράφος του Reuters Darrin Zammit Lupi σχολιάζει: «Πέρασα αρκετές εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021 στο πλοίο διάσωσης μεταναστών Sea-Watch 3, που επιχειρούσε στην κεντρική Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποιήσαμε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης. Η δεύτερη διάσωση έγινε με την ανατολή του ηλίου στις 30 Ιουλίου – μια βάρκα που μετέφερε 64 άτομα. Φτάσαμε στο μικρό υπερπλήρες ξύλινο σκάφος, οι μετανάστες είχαν τρομακτικά εγκαύματα που προκλήθηκαν από φωτιά. Κάποιος κάπνιζε ένα τσιγάρο κοντά σε μερικά μπιτόνια γεμάτα καύσιμα, και ένας από αυτούς ξαφνικά άρπαξε φωτιά. Χωρίς να διστάσει στιγμή, ο Οσάμα, ένας Λίβυος που ταξίδευε με τη σύζυγό του και τα έξι παιδιά του, έπιασε την δεξαμενή που είχε τυλιχτεί στις φλόγες και την πέταξε στη θάλασσα. Η πράξη του στα μάτια μου τον κάνει ήρωα και αναμφίβολα έσωσε ζωές. Όμως ο Οσάμα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια του. Ο 12χρονος γιος του ήταν σε κρίσιμη κατάσταση με φρικτά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και δύο από τις κόρες του υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Αυτό που είδα θα μείνει μέσα μου για πολύ καιρό. Αργότερα το ίδιο βράδυ, με την κατάσταση του γιού του Οσάμα να επιδεινώνεται γρήγορα και με τον πραγματικό φόβο ότι δεν θα επιζούσε να μεγαλώνει, η ιταλική ακτοφυλακή συμφώνησε να τον μεταφέρει στη Λαμπεντούζα μαζί με άλλους 14 τραυματίες και μέλη της οικογένειας. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε καθώς περιμέναμε να γίνει η μεταφορά».

POY 2021. Ατύχημα στο αγώνισμα της ποδηλασίας πίστας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο.

REUTERS / MATTHEW CHILDS

Ατύχημα στο αγώνισμα της ποδηλασίας πίστας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο.

POY 2021. Το ηφαίστειο Cumbre Vieja συνεχίζει να εκτοξεύει λάβα στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας. Ο ποταμός λάβας από το ηφαίστειο έφτασε στον ωκεανό εν μέσω φόβων για μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση λόγω πιθανής απελευθέρωσης τοξικών αερίων. 

EPA / MIGUEL CALERO

Το ηφαίστειο Cumbre Vieja συνεχίζει να εκτοξεύει λάβα στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας. Ο ποταμός λάβας από το ηφαίστειο έφτασε στον ωκεανό εν μέσω φόβων για μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση λόγω πιθανής απελευθέρωσης τοξικών αερίων.

POY 2021. Μια μικρή λευκή τίγρη της Βεγγάλης (Panthera Tigris) με τη μητέρα της στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο στη Μανάγκουα στη Νικαράγουα. Η ενήλικη θηλυκή λευκή τίγρη της Βεγγάλης γέννησε τρία μικρά στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Νικαράγουα. Δύο θηλυκά και ένα αρσενικό.

EPA / Jorge Torres

Μια μικρή λευκή τίγρη της Βεγγάλης (Panthera Tigris) με τη μητέρα της στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο στη Μανάγκουα στη Νικαράγουα. Η ενήλικη θηλυκή λευκή τίγρη της Βεγγάλης γέννησε τρία μικρά στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Νικαράγουα. Δύο θηλυκά και ένα αρσενικό.

POY 2021. Ένας άνδρας που φοράει προστατευτική μάσκα κατά του COVID-19 περνάει μπροστά από μια διαφήμιση στο κέντρο του Κιέβου.

EPA / SERGEY DOLZHENKO

Ένας άνδρας που φοράει προστατευτική μάσκα κατά του COVID-19 περνάει μπροστά από μια διαφήμιση στο κέντρο του Κιέβου.

POY 2021. Μια γυναίκα διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο κατά τη διάρκεια αδιάκοπων έντονων βροχοπτώσεων, στο Chennai της Ινδίας. 

EPA / IDREES MOHAMMED

Μια γυναίκα διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο κατά τη διάρκεια αδιάκοπων έντονων βροχοπτώσεων, στο Chennai της Ινδίας.

POY 2021. Σοβαρές ζημιές μετά από ισχυρή καταιγίδα στο Cressier της Ελβετίας.

EPA / LAURENT GILLIERON

Σοβαρές ζημιές μετά από ισχυρή καταιγίδα στο Cressier της Ελβετίας.

POY 2021. Ένα κορίτσι από την Υεμένη  βοηθά την υποσιτισμένη αδερφή της να πιεί νερό καθώς περιμένουν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια από την υπηρεσία αρωγής Mona στη Σαναά της Υεμένης. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) έχει προειδοποιήσει ότι 2,2 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών στην Υεμένη προβλέπεται να υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό το 2021 λόγω της παρατεταμένης σύγκρουσης της χώρας που είχε καταστροφικές επιπτώσεις στα παιδιά. Η Υεμένη έχει βυθιστεί σε πόλεμο από τότε που οι Χούτι ανέτρεψαν την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία από την εξουσία στα τέλη του 2014, επιδεινώνοντας αυτό που ο ΟΗΕ αποκαλεί τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

EPA / YAHYA ARHAB

Ένα κορίτσι από την Υεμένη  βοηθά την υποσιτισμένη αδερφή της να πιεί νερό καθώς περιμένουν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια από την υπηρεσία αρωγής Mona στη Σαναά της Υεμένης. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) έχει προειδοποιήσει ότι 2,2 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών στην Υεμένη προβλέπεται να υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό το 2021 λόγω της παρατεταμένης σύγκρουσης της χώρας που είχε καταστροφικές επιπτώσεις στα παιδιά. Η Υεμένη έχει βυθιστεί σε πόλεμο από τότε που οι Χούτι ανέτρεψαν την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία από την εξουσία στα τέλη του 2014, επιδεινώνοντας αυτό που ο ΟΗΕ αποκαλεί τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

POY 2021. Η Τάρα Ντέιβις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε προσπάθεια της στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Τόκιο.

REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Η Τάρα Ντέιβις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε προσπάθεια της στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Τόκιο.

POY 2021. Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ στην Σαουδική Αραβία.

REUTERS / HAMAD I MOHAMMED

Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ στην Σαουδική Αραβία.

POY 2021. Μια γάτα στέκεται πίσω από το πολυβόλο ενός μαχητή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) στην Ουκρανία.

EPA / DAVE MUSTAINE

Μια γάτα στέκεται πίσω από το πολυβόλο ενός μαχητή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) στην Ουκρανία.

POY 2021. Άποψη ενός αγάλματος του Γκαουτάμα Βούδα, ευρέως γνωστού ως Βούδα ή Λόρδου Βούδα, που φαίνεται κοντά στις καμινάδες του θερμοηλεκτρικού σταθμού AMGEN με βάση τον άνθρακα 362 MW στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Άποψη ενός αγάλματος του Γκαουτάμα Βούδα, ευρέως γνωστού ως Βούδα ή Λόρδου Βούδα, που φαίνεται κοντά στις καμινάδες του θερμοηλεκτρικού σταθμού AMGEN με βάση τον άνθρακα 362 MW στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

POY 2021. Ένα κορίτσι περιμένει για να επιβιβαστεί σε λεωφορείο αφού αποβιβάστηκε από μια πτήση εκκένωσης της Air Belgium που έφτασε από το Αφγανιστάν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Melsbroek του Βελγίου. Το αεροπλάνο μετέφερε περισσότερους από 200 Βέλγους πολίτες και Αφγανούς που είχαν βοηθήσει τη βελγική αποστολή στο Αφγανιστάν.

EPA / STEPHANIE LECOCQ

Ένα κορίτσι περιμένει για να επιβιβαστεί σε λεωφορείο αφού αποβιβάστηκε από μια πτήση εκκένωσης της Air Belgium που έφτασε από το Αφγανιστάν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Melsbroek του Βελγίου. Το αεροπλάνο μετέφερε περισσότερους από 200 Βέλγους πολίτες και Αφγανούς που είχαν βοηθήσει τη βελγική αποστολή στο Αφγανιστάν.

POY 2021. Το ηφαίστειο Cumbre Vieja εκρήγνυται στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας.

EPA / ANGEL MEDINA

Το ηφαίστειο Cumbre Vieja εκρήγνυται στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας.

POY 2021. Ένα αγόρι από την Παλαιστίνη κάθεται ανάμεσα στα ερείπια του κατεστραμμένου σπιτιού της οικογένειας μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και μαχητών της Γάζας, στην πόλη Beit Hanun της Λωρίδας της Γάζας. Ύστερα από 11 ημέρες μάχης, τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών στη λωρίδα της Γάζας έπειτα από μια αιγυπτιακή πρωτοβουλία για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ τουλάχιστον 12 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα.

EPA / MOHAMMED SABER

Ένα αγόρι από την Παλαιστίνη κάθεται ανάμεσα στα ερείπια του κατεστραμμένου σπιτιού της οικογένειας μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και μαχητών της Γάζας, στην πόλη Beit Hanun της Λωρίδας της Γάζας. Ύστερα από 11 ημέρες μάχης, τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών στη λωρίδα της Γάζας έπειτα από μια αιγυπτιακή πρωτοβουλία για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ τουλάχιστον 12 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα.

POY 2021. Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull κλωτσάει τον τροχό του αυτοκινήτου του αφού εγκατέλειψε τον αγώνα λίγο πριν τον τερματισμό.

REUTERS / ANTON VAGANOV

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull κλωτσάει τον τροχό του αυτοκινήτου του αφού εγκατέλειψε τον αγώνα λίγο πριν τον τερματισμό.

POY 2021. Μια ηλικιωμένη γυναίκα κρατά μια παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας.

EPA / MOHAMMED SABER

Μια ηλικιωμένη γυναίκα κρατά μια παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας.

POY 2021. Μαρμοζέτα στον ζωολογικό κήπο La Aurora στην Πόλη της Γουατεμάλας.

EPA / Esteban Biba

Μαρμοζέτα στον ζωολογικό κήπο La Aurora στην Πόλη της Γουατεμάλας.

POY 2021. Η Γαλλία αποχαιρετά τον Jean-Paul Belmondo.

EPA / IAN LANGSDON / POOL

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Jean-Paul Belmondo.

POY 2021. Μαχητές Ταλιμπάν στο πίσω μέρος ενός οχήματος στην Καμπούλ. Ο συνιδρυτής των Ταλιμπάν Abdul Ghani Baradar, στις 16 Αυγούστου 2021, κήρυξε τη νίκη και το τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, μια μέρα μετά οι αντάρτες μπήκαν στην Καμπούλ για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας. Ο Μπαράνταρ, ο οποίος ηγείται του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, έδωσε στην δημοσιότητα ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά τη φυγή του προέδρου Ασράφ Γκάνι και ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες κέρδισαν τον 20ετή πόλεμο.

EPA / STRINGER

Μαχητές Ταλιμπάν στο πίσω μέρος ενός οχήματος στην Καμπούλ. Ο συνιδρυτής των Ταλιμπάν Abdul Ghani Baradar, στις 16 Αυγούστου 2021, κήρυξε τη νίκη και το τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, μια μέρα μετά οι αντάρτες μπήκαν στην Καμπούλ για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας. Ο Μπαράνταρ, ο οποίος ηγείται του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, έδωσε στην δημοσιότητα ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά τη φυγή του προέδρου Ασράφ Γκάνι και ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες κέρδισαν τον 20ετή πόλεμο.

POY 2021. Ένας άνδρας και δύο παιδιά περπατούν ανάμεσα στα σκουπίδια που ξεβράστηκαν στην παραλία Kampung Jawa στο Banda Aceh της Ινδονησίας. Τόνοι πλαστικών σκουπιδιών, κυρίως μπουκάλια νερού και συσκευασίες τροφίμων που προέρχονται από ένα αστικό ποτάμι, ξεβράστηκαν στην ακτή αφού έφτασαν στην ανοιχτή θάλασσα.

EPA / HOTLI SIMANJUNTAK

Ένας άνδρας και δύο παιδιά περπατούν ανάμεσα στα σκουπίδια που ξεβράστηκαν στην παραλία Kampung Jawa στο Banda Aceh της Ινδονησίας. Τόνοι πλαστικών σκουπιδιών, κυρίως μπουκάλια νερού και συσκευασίες τροφίμων που προέρχονται από ένα αστικό ποτάμι, ξεβράστηκαν στην ακτή αφού έφτασαν στην ανοιχτή θάλασσα.

POY 2021. Αφγανοί πολίτες που απομακρύνθηκαν από τις ισπανικές αρχές φτάνουν στη στρατιωτική βάση Torrejon de Ardoz στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

EPA / FERNANDO VILLAR

Αφγανοί πολίτες που απομακρύνθηκαν από τις ισπανικές αρχές φτάνουν στη στρατιωτική βάση Torrejon de Ardoz στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

POY 2021. Ο Λιονέλ Μέσι ανακοινώνει συγκινημένος την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα.

REUTERS / ALBERT GEA

Ο Λιονέλ Μέσι ανακοινώνει συγκινημένος την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα.

POY 2021. Ένα ποτάμι λάβας τρέχει στις πλαγιές της Αίτνας, κοντά στην Κατάνια.

EPA / Orietta Scardino

Ένα ποτάμι λάβας τρέχει στις πλαγιές της Αίτνας, κοντά στην Κατάνια.

POY 2021. Κτηνίατροι φροντίζουν τέσσερα μικρά λιοντάρια, στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης στην Δανία. Τα τέσσερα λιονταράκια, δύο από τα οποία είναι θηλυκά, είναι όλα υγιή. Δύο από τα μικρά γεννήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και έπρεπε να ζεσταθούν με στεγνωτήρα μαλλιών. Τα λιοντάρια πρέπει να μείνουν με τη μητέρα τους για δύο χρόνια.

EPA / Ida Marie Odgaard

Κτηνίατροι φροντίζουν τέσσερα μικρά λιοντάρια, στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης στην Δανία. Τα τέσσερα λιονταράκια, δύο από τα οποία είναι θηλυκά, είναι όλα υγιή. Δύο από τα μικρά γεννήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και έπρεπε να ζεσταθούν με στεγνωτήρα μαλλιών. Τα λιοντάρια πρέπει να μείνουν με τη μητέρα τους για δύο χρόνια.

POY 2021. Ο Ισπανός ταυρομάχος Paco Urena παλεύει με έναν ταύρο κατά τη διάρκεια του San Fernando

EPA / FERNANDO VILLAR

Ο Ισπανός ταυρομάχος Paco Urena παλεύει με έναν ταύρο κατά τη διάρκεια του San Fernando’s Fair στην αρένα ταυρομαχίας Aranjuez στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

POY 2021. Σέρφερ στην παραλία Garza, στην επαρχία Guanacaste της Κόστα Ρίκα

EPA / Jeffrey Arguedas

Σέρφερ στην παραλία Garza, στην επαρχία Guanacaste της Κόστα Ρίκα

POY 2021. Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον πύργο Al-Jalaa, ο οποίος στεγάζει διαμερίσματα και πολλά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Associated Press και Al Jazeera, στην πόλη της Γάζας. 

EPA / MOHAMMED SABER

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον πύργο Al-Jalaa, ο οποίος στεγάζει διαμερίσματα και πολλά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Associated Press και Al Jazeera, στην πόλη της Γάζας.

POY 2021. Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Spiderman.

EPA / GIUSEPPE LAMI

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Spiderman.

POY 2021. Ο Lamont Marcell Jacobs της Ιταλίας τερματίζει πρώτος στα 100μ. και κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ο Lamont Marcell Jacobs της Ιταλίας τερματίζει πρώτος στα 100μ. και κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

POY 2021. Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα κατευθύνεται προς το Ισραήλ, στην πόλη της Γάζας. 

EPA / MOHAMMED SABER

Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα κατευθύνεται προς το Ισραήλ, στην πόλη της Γάζας.

POY 2021. Μια αλκυόνα (Halcyon smyrnensis) κάθεται πάνω σε ένα δέντρο στη Λαχόρη του Πακιστάν.

EPA / RAHAT DAR

Μια αλκυόνα (Halcyon smyrnensis) κάθεται πάνω σε ένα δέντρο στη Λαχόρη του Πακιστάν.

POY 2021. Ένας πεζός περνά μπροστά από μια τοιχογραφία αφιερωμένη στο NHS στο Λονδίνο.

EPA / ANDY RAIN

Ένας πεζός περνά μπροστά από μια τοιχογραφία αφιερωμένη στο NHS στο Λονδίνο.

POY 2021. Εκτοπισμένα παιδιά από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία περιμένουν να εγγραφούν από μια ΜΚΟ στο Liton. Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει παρατείνει την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες όσο οι μάχες ενάντια σε έναν συνασπισμό ανταρτικών ομάδων που δεν αποτελούν μέρος αυτής της ειρηνευτικής συμφωνίας συνεχίζονται. Στους εκτοπισμένους έχει δοθεί επισιτιστική βοήθεια από την οργάνωση PAM και μη διατροφικά είδη από την Action Contre la Faim. Περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί περιμένουν πιθανότητες δράσης, αλλά παρόλο που το Liton απέχει μόλις 22 χιλιόμετρα από το Bangui, δεν κατάφεραν να φτάσουν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. 

EPA / ADRIENNE SURPRENANT

Εκτοπισμένα παιδιά από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία περιμένουν να εγγραφούν από μια ΜΚΟ στο Liton. Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει παρατείνει την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες όσο οι μάχες ενάντια σε έναν συνασπισμό ανταρτικών ομάδων που δεν αποτελούν μέρος αυτής της ειρηνευτικής συμφωνίας συνεχίζονται. Στους εκτοπισμένους έχει δοθεί επισιτιστική βοήθεια από την οργάνωση PAM και μη διατροφικά είδη από την Action Contre la Faim. Περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί περιμένουν πιθανότητες δράσης, αλλά παρόλο που το Liton απέχει μόλις 22 χιλιόμετρα από το Bangui, δεν κατάφεραν να φτάσουν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

POY 2021. Μια αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε με drone δείχνει την κατάρρευση του μετρό στην Πόλη του Μεξικό. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 79 τραυματίστηκαν όταν μια γέφυρα στην υπερυψωμένη γραμμή του συρμού 12 του Μετρό της Πόλης του Μεξικό μεταξύ Olivos και Tezonco κατέρρευσε.

EPA / Sashenka Gutierrez

Μια αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε με drone δείχνει την κατάρρευση του μετρό στην Πόλη του Μεξικό. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 79 τραυματίστηκαν όταν μια γέφυρα στην υπερυψωμένη γραμμή του συρμού 12 του Μετρό της Πόλης του Μεξικό μεταξύ Olivos και Tezonco κατέρρευσε.

POY 2021. Ο Ισπανός μπασκετμπολίστας Πάου Γκασόλ αγκαλιάζει την κόρη του αφού ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό μπάσκετ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Gran Teatro del Liceo στη Βαρκελώνη.

EPA / Enric Fontcuberta

Ο Ισπανός μπασκετμπολίστας Πάου Γκασόλ αγκαλιάζει την κόρη του αφού ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό μπάσκετ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Gran Teatro del Liceo στη Βαρκελώνη.

POY 2021. Στιγμιότυπο από αγώνα πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

REUTERS / UESLEI MARCELINO

Στιγμιότυπο από αγώνα πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

POY 2021. Ένα μέλος του προσωπικού στο Royal Naval College του Λονδίνου,ποζάρει μπροστα από μια εγκατάσταση του Luke Jerram. Πρόκειται για μια γιγαντιαία σφαίρα που ονομάζεται «Gaia».

EPA / VICKIE FLORES

Ένα μέλος του προσωπικού στο Royal Naval College του Λονδίνου,ποζάρει μπροστα από μια εγκατάσταση του Luke Jerram. Πρόκειται για μια γιγαντιαία σφαίρα που ονομάζεται «Gaia».

POY 2021. Ο ελέφαντας Omysha βουτά κάτω από το νερό στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης, στην Ελβετία.

EPA / ALEXANDRA WEY

Ο ελέφαντας Omysha βουτά κάτω από το νερό στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης, στην Ελβετία.

POY 2021. Διαδηλωτές επιδεικνύουν τον χαιρετισμό με τα τρία δάχτυλα καθώς κρατούν πλακάτ που ζητούν την απελευθέρωση της κρατούμενης κρατικής συμβούλου της Μιανμάρ Aung San Suu Kyi κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος, στη Γιανγκόν της Μιανμάρ. 

EPA / NYEIN CHAN NAING

Διαδηλωτές επιδεικνύουν τον χαιρετισμό με τα τρία δάχτυλα καθώς κρατούν πλακάτ που ζητούν την απελευθέρωση της κρατούμενης κρατικής συμβούλου της Μιανμάρ Aung San Suu Kyi κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος, στη Γιανγκόν της Μιανμάρ.

POY 2021. Ο Fabio Quartararo χάνει τον έλεγχο της Yamaha του κατά την διάρκεια δοκιμαστικού γύρου στο MotoGP.

Action Images via Reuters / ANDREW BOYERS

Ο Fabio Quartararo χάνει τον έλεγχο της Yamaha του κατά την διάρκεια δοκιμαστικού γύρου στο MotoGP.

POY 2021. Κόσμος περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές στην Τεχεράνη. Οι Ιρανοί κατευθύνονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο μετά από οκτώ χρόνια με αρχηγό κράτους τον Χασάν Ροχανί.

EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

Κόσμος περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές στην Τεχεράνη. Οι Ιρανοί κατευθύνονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο μετά από οκτώ χρόνια με αρχηγό κράτους τον Χασάν Ροχανί.

POY 2021. Ένα κορίτσι από την Παλαιστίνη κάθεται σε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα χωρις να εκραγεί, μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, στην πόλη της Γάζας. 

EPA / MOHAMMED SABER

Ένα κορίτσι από την Παλαιστίνη κάθεται σε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα χωρις να εκραγεί, μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, στην πόλη της Γάζας.

POY 2021. Ένας κοκκινολαίμης παγιδεύει ένα διερχόμενο τζιτζίκι.

EPA / JIM LO SCALZO

Ένας κοκκινολαίμης παγιδεύει ένα διερχόμενο τζιτζίκι.

POY 2021. Άνθρωποι περνούν με ποδήλατο δίπλα από τεθωρακισμένα οχήματα που σταθμεύουν μπροστά από το Κεντρικό Νοσοκομείο Γυναικών στη Γιανγκόν της  Μιανμάρ. Η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ στις 15 Φεβρουαρίου διέκοψε τις υπηρεσίες Διαδικτύου και ανέπτυξε στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα σε όλη τη χώρα για να καταστείλει τις μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα και το αυξανόμενο κίνημα πολιτικής ανυπακοής που έχει παραλύσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

EPA / LYNN BO BO

Άνθρωποι περνούν με ποδήλατο δίπλα από τεθωρακισμένα οχήματα που σταθμεύουν μπροστά από το Κεντρικό Νοσοκομείο Γυναικών στη Γιανγκόν της  Μιανμάρ. Η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ στις 15 Φεβρουαρίου διέκοψε τις υπηρεσίες Διαδικτύου και ανέπτυξε στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα σε όλη τη χώρα για να καταστείλει τις μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα και το αυξανόμενο κίνημα πολιτικής ανυπακοής που έχει παραλύσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

POY 2021. Μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Μπανγκόκ.

EPA / DIEGO AZUBEL

Μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Μπανγκόκ.

POY 2021. Ο Kevin Durant απονέμει το χρυσό μετάλλιο στον προπονητή του Gregg Popovich στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας.

EPA / KIYOSHI OTA

Ο Kevin Durant απονέμει το χρυσό μετάλλιο στον προπονητή του Gregg Popovich στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας.

POY 2021. Ρώσοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια μιας μη εξουσιοδοτημένης διαδήλωσης υπέρ του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα.

EPA / SERGEI ILNITSKY

Ρώσοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια μιας μη εξουσιοδοτημένης διαδήλωσης υπέρ του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα.

Λευκορωσία-Ryanair-Αεροπειρατεία. Αεροπλάνο της Ryanair προσγειώνεται στη Λευκορωσία. Η κυβέρνηση της χώρας ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μινσκ έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ την κατηγορούν ότι έστειλε μαχητικό αεροσκάφος να αναχαιτίσει το Boeing 737 της Ryanair προκειμένου να το αναγκάσει σε προσγείωση και να συλλάβει τον αντιφρονούντα Ρομάν Προτάσεβιτς.

REUTERS / ANDRIUS SYTAS

Αεροπλάνο της Ryanair προσγειώνεται στη Λευκορωσία. Η κυβέρνηση της χώρας ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μινσκ έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ την κατηγορούν ότι έστειλε μαχητικό αεροσκάφος να αναχαιτίσει το Boeing 737 της Ryanair προκειμένου να το αναγκάσει σε προσγείωση και να συλλάβει τον αντιφρονούντα Ρομάν Προτάσεβιτς.

POY 2021. Άποψη της έκρηξης του Volcan de Fuego όπως φαίνεται από το Alotenango στην Γουατεμάλα.

EPA / Esteban Biba

Άποψη της έκρηξης του Volcan de Fuego όπως φαίνεται από το Alotenango στην Γουατεμάλα.

POY 2021. Γυναίκες της εθνότητας Σαν Τσι παίζουν ποδόσφαιρο φορώντας παραδοσιακά ρούχα στην επαρχία Quang Ninh του Βιετνάμ.

EPA / LUONG THAI LINH

Γυναίκες της εθνότητας Σαν Τσι παίζουν ποδόσφαιρο φορώντας παραδοσιακά ρούχα στην επαρχία Quang Ninh του Βιετνάμ.

naftemporiki.gr

Pin It on Pinterest

Share This