Οι επιστήμονες βρήκαν μυστικά δωμάτια κάτω από τη Μεγάλη Σφίγγα στην Αίγυπτο

Υπάρχει ένας θρύλος ότι ένα μυστικό δωμάτιο είναι κρυμμένο κάτω από τα πόδια της σφίγγας και αυτό το μυστικό ανησυχεί τους ανθρώπους για πολλές δεκαετίες. Σύμφωνα με το RIA Novosti, οι επιστήμονες εξέτασαν το ενδεχόμενο κάτω από αυτό το μέρος να κρύβεται ο θησαυρός της θρυλικής Ατλαντίδας.

Για πολύ καιρό κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ανεγέρθηκε η εντυπωσιακή δομή της Σφίγγας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο άνεμος βοήθησε τους αρχαίους οικοδόμους και το μνημειώδες γλυπτό ήταν λαξευμένο από ένα μονολιθικό βράχο. Με τον καιρό, ο συμπαγής βράχος άρχισε να εκτίθεται…

Σύμφωνα με το μύθο, μέσα στη δομή υπάρχει ένα σύνθετο δίκτυο δωματίων που περιέχει αντικείμενα από τον πολιτισμό της Αρχαίας Αιγύπτου. Αυτή η «αίθουσα γνώσης» θεωρείται ένα είδος κρύπτης ενός αρχαίου πολιτισμού. Φωτογραφίες της σφίγγας τραβηγμένες από τετρακόπτερο επέτρεψαν να δούμε την κορυφή του μνημείου, στην οποία υπάρχουν μικρές πόρτες. Ο κόσμος γνώριζε για αυτές τις τρύπες στο κεφάλι του γλυπτού εδώ και περίπου 100 χρόνια.

Αργότερα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όλη αυτή η γνώση συγκεντρώθηκε από τον θεό Θωθ και κρύφτηκε στην Κοιλάδα των Πυραμίδων. Σύμφωνα με Άραβες ταξιδιώτες, ο ίδιος ο θόλος βρίσκεται στα πόδια της σφίγγας. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν στην αλήθεια, καθώς όλες οι ανασκαφές στην περιοχή των τούνελ στα πόδια του γλυπτού απαγορεύτηκαν από τις αιγυπτιακές αρχές.

Pin It on Pinterest

Share This