Νίκολα Τέσλα: Το 1926 κατάφερε να προβλέψει το μέλλον της ανθωπότητας

Ο Νίκολα Τέσλα, μια φωτεινή προσωπικότητα που διέσχισε το μωσαϊκό της επιστημονικής ιστορίας, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι με αποτελέσματα που αντηχούν πολύ πέρα από την εποχή του.

Ο μαέστρος του ηλεκτρισμού, ο Tesla διηύθυνε συμφωνίες ηλεκτρομαγνητικών θαυμάτων, αποκαλύπτοντας το εναλλασσόμενο ρεύμα που θα τροφοδοτούσε τον σύγχρονο κόσμο. Οι εφευρέσεις του, σαν φωτεινά ηφαίστεια, περιλάμβαναν το πηνίο Tesla, τους μετασχηματιστές συντονισμού και την ασύρματη μετάδοση ενέργειας, αποκαλύπτοντας ένα μυαλό σμιλεμένο με καλλιτεχνική φινέτσα.

Πέρα από τα πεδία της μηχανικής και της φυσικής, ο Τέσλα διέθετε μια σχεδόν αλχημική διορατικότητα στις αρμονίες του σύμπαντος. Οι προφητικές προβλέψεις του σε μια συνέντευξη στο Collier’s το 1926, όπου οραματιζόταν ηλεκτρικά αεροπλάνα και ασύρματη επικοινωνία, έδειχναν μια προφητική διαίσθηση που είχε απήχηση στις εποχές που θα ακολουθούσαν.

Ωστόσο, η αφήγηση του Tesla υπερβαίνει την απλή μηχανική της καινοτομίας- ενσαρκώνει ένα έπος αχαλίνωτης φαντασίας. Το ατομικό του ταλέντο, που μοιάζει με ένα σπάνιο σονέτο, ανακάτεψε τα πεδία της επιστημονικής οξυδέρκειας και του ποιητικού οράματος, καθιστώντας τον έναν ουράνιο ποιητή της προόδου.

Η προφητική συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το 1926 στο διάσημο αμερικανικό περιοδικό Collier’s, ο Νίκολα Τέσλα, που βρισκόταν τότε στο λυκόφως της καριέρας του, έκανε εξαιρετικά διορατικές προβλέψεις για το μέλλον. Ο Τέσλα οραματιζόταν ηλεκτρικά αεροπλάνα που θα διέσχιζαν από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες, προβλέποντας αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Επιπλέον, προφήτευσε ένα μέλλον όπου τα άτομα θα εμπλέκονται σε ασύρματη επικοινωνία σε τεράστιες αποστάσεις χρησιμοποιώντας φορητές συσκευές αρκετά μικρές. ώστε να χωράνε στην τσέπη τους

«Όταν η ασύρματη τεχνολογία εφαρμοστεί τέλεια, όλη η γη θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο εγκέφαλο, αυτό που είναι δηλαδή πραγματικά, με όλα τα πράγματα να είναι απλώς κομμάτια ενός πραγματικού και ρυθμικού όλου. Θα μπορούμε να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον στιγμιαία, ανεξαρτήτου απόστασης.

Όχι μόνο αυτό αλλά μέσα από την τηλεόραση και την τηλεφωνία, θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε τον άλλον, σαν να τον έχουμε μπροστά μας ακόμα και αν έχουμε χιλιάδες μίλια ανάμεσά μας»

 

lavart.gr

Pin It on Pinterest

Share This