Η προσοχή των επιστημόνων είναι στραμμένη σε αυτό το ψάρι. Ποιούς ασθενείς μπορεί να σώσει…

“Φωτιά” έχουν ανάψει τα εργαστήρια επιστημόνων τα οποία, το τελευταίο χρονικό διάστημα μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή ένα ψάρι από το Μεξικό, της οικογενείας tetra. Θεωρούν, από τα πρώτα δείγματα, ότι, ίσως αυτό το ψάρι είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά την ιατρική στον τομέα της ανάπλασης της καρδιάς.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως τρεις περιοχές του γονιδιώματος του ψαριού διαθέτουν την ικανότητα της «αναγέννησης» ιστού της καρδιάς. Η επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ελπίζει πως με την έρευνα της, μια μέρα θα είναι δυνατή η ανάπλαση ιστού της καρδιάς σε ασθενείς που έχουν πάθει καρδιακή προσβολή. Αυτό θα είναι εφικτό είτε μέσω φαρμάκων είτε με τροποποίηση του DNA.

Όπως υποστήριξε η Dr Mommersteeg, ο οποίος είναι καθηγητής αναπτυξιακής και αναγεννητικής ιατρικής: «Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το ψάρι μπορεί να μας πει, σε κάποιο σημείο, τον τρόπο που μπορούμε να επανορθώσουμε την ανθρώπινη καρδιά». Η ίδια πρόσθεσε: «Είναι νωρίς αλλά είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για αυτά τα ξεχωριστά ψάρια και τις δυνατότητές τους να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων με καρδιές που έχουν υποστεί βλάβη».

enoidaotioydenoida.blogspot.com

Pin It on Pinterest

Share This