Ενδείξεις για βιβλική μάχη στην Ιερουσαλήμ όπου Άγγελος του Κυρίου σκότωσε 185.000 στρατιώτες

Η βιβλική αφήγηση περιγράφει έναν άγγελο του Κυρίου που κατέβηκε πάνω από τα στρατεύματα και σκότωσε 185.000 στρατιώτες.

Ερευνητές ανακάλυψαν μια αρχαία στρατιωτική βάση που μπορεί να είναι το πεδίο μάχης όπου ο άγγελος του Θεού αποδεκάτισε 185.000 στρατιώτες που προσπάθησαν να κατακτήσουν τους Αγίους Τόπους πριν από περίπου 2.700 χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η βιβλική αφήγηση περιγράφει έναν άγγελο του Κυρίου που κατέβηκε πάνω στα στρατεύματα και σκότωσε 185.000 στρατιώτες μέσα σε μία μόνο νύχτα. Το γεγονός αυτό λέγεται ότι ματαίωσε τις προσπάθειες της Ασσυριακής Αυτοκρατορίας να καταλάβει την Ιερουσαλήμ.

Ερευνητές δημιούργησαν τσιμεντένια μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια

Η Ασσυριακή Αυτοκρατορία, η οποία κυβέρνησε από το 1.365 έως το 609 π.Χ., ήταν υπό τις διαταγές του βασιλιά Σενναχειρείμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στόχος της εκστρατείας του ήταν να κυριαρχήσει σε όλες τις οδούς που διέσχιζαν τη συριακή έρημο και οδηγούσαν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο αρχαιολόγος Stephen Compton χρησιμοποίησε αυτή την αρχαία χάραξη για να διασταυρώσει αεροφωτογραφίες της υποτιθέμενης περιοχής, μέρος μιας ιστορικής περιοχής στο Ισραήλ που ονομάζεται λόφος πυρομαχικών, οι οποίες τραβήχτηκαν το 1910. Η ανάλυσή του αποκάλυψε ότι οι χάρτες ταίριαζαν, προσδιορίζοντας τη στρατιωτική βάση ως ηλικίας περίπου 2.600 ετών.

Τα ευρήματα του Compton υποδηλώνουν ότι η περιοχή εγκαταλείφθηκε μετά την εισβολή του Σενναχειρείμ, προσθέτοντας βαρύτητα στην ιστορική ακρίβεια της βιβλικής διήγησης. Η ανακάλυψη αυτής της αρχαίας στρατιωτικής βάσης προσφέρει μια ματιά στο παρελθόν, παρέχοντας μια απτή σύνδεση με τα δραματικά γεγονότα που περιγράφονται στη Βίβλο.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι η εφαρμογή παρόμοιων μεθόδων θα οδηγήσει στην ανακάλυψη και άλλων στρατιωτικών βάσεων και αρχαίων πόλεων που καταστράφηκαν από την Ασσυριακή Αυτοκρατορία. Αυτή η συνεχιζόμενη έρευνα θα μπορούσε να φωτίσει περαιτέρω το ιστορικό πλαίσιο των βιβλικών αφηγήσεων και να ενισχύσει την κατανόηση των αρχαίων συγκρούσεων στην περιοχή.

Pin It on Pinterest

Share This