Ελέφαντες ταξίδεψαν 12 ώρες για να πάνε στην κηδεία ανθρώπου που τους είχε σώσει απ το θάνατο.

Η σχέση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μερικές φορές αγγίζει τα όρια του υπερφυσικού.  Για 12 ώρες, δύο κοπάδια άγριων νοτιοαφρικανικών ελεφάντων ταξίδεψαν μέχρι το σπίτι του Lawrence Anthony, του ανθρώπου που έσωσε τη ζωή τους…

Σύμφωνα με τον γιο του Dylan, και οι δύο έφτασαν στην οικία του Anthony λίγο μετά τον θάνατό του και παρέμειναν εκεί σιωπηλοί για δύο ημέρες.  Οι πρώην βίαιοι ελέφαντες, που προορίζονταν να θανατωθούν πριν από μερικά χρόνια διασώθηκαν από τον Anthony ο οποίος ήταν γνωστός ως “Γητευτής των Ελεφάντων”.  Οι ελέφαντες είναι γνωστό από καιρό ότι θρηνούν τους νεκρούς.

Στην Ινδία, οι ελέφαντες μεγαλώνουν συχνά με ένα αγόρι που θα είναι το “μαχούτ” τους για όλη τη ζωή τους. Το ζευγάρι αναπτύσσει θρυλικούς δεσμούς – και δεν είναι ασυνήθιστο να χάσει ο ελέφαντας τη βούληση να ζήσει μετά το θάνατο του ανθρώπου που το συντροφεύει. Όμως το να ταξιδέψουν 12 ώρες μέχρι την οικία του Anthony είναι κάτι που η επιστήμη δεν μπορεί ακόμα να εξηγήσει διότι ήταν σαν να διαισθάνθηκαν τον επικείμενο θάνατό του. Το γεγονός δε ότι έκατσαν επί δύο μέρες σιωπηλοί έμοιαζε σαν να δίνουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που τους έσωσε την ζωή.

(πληροφορίες από το διαδίκτυο)

Pin It on Pinterest

Share This