Δύο χρόνια οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί δεν κοιμάται η 3χρονη – Κανείς δεν περίμενε αυτό που ανακάλυψαν…

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Jessica είναι ένα φυσιολογικό παιδί που συμπεριφέρεται κανονικά, είναι κοινωνική και ευδιάθετη. Το βράδυ όμως, όταν κανονικά θα έπρεπε να κοιμάται και να ξεκουράζεται, η Jessica δεν κλείνει μάτι.

«Είμαστε εξαντλημένοι… Το πρωί συμπεριφέρεται κανονικά και μιλά σε όλους φυσιολογικά, ενώ το βράδυ όταν πάω να δω αν κοιμάται, την βλέπω όρθια, να κάνει κάτι περίεργες κινήσεις και να γελάει. Την ρωτάω τι κάνει και πολλές φορές δεν απαντάει…», δηλώνει η μητέρα της που ανησυχεί με την διαταραχή της.

Γιατροί και ειδήμονες πέρασαν από διάφορα τεστ την μικρή για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Πέρασαν δύο χρόνια μέχρι να καταλάβουν τι της συμβαίνει, ενώ φάρμακα ή εναλλακτικές θεραπείες δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει κάτι.

«Είμαι 13 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα και έχω κάνει πολλές έρευνες για τον ύπνο και πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας εκείνες τις στιγμές. Πρώτη φορά όμως βλέπω κάτι τέτοιο», αναφέρει η γιατρός του νοσοκομείο της Αγγλίας, Evelina Children’s Hospital, που την έχει αναλάβει.

H 3χρονη πάσχει από Eidetic Imagery. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια διαταραχή ύπνου. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτήν, ανακαλούν μνήμες στον ύπνο τους και τις ζουν ξανά, αναδιαμορφώνοντας τις όπως εκείνοι θέλουν, συνήθως με έντονη φαντασία. Η μικρή το βράδυ παίζει με φανταστικούς της φίλους σε έναν κόσμο που η ίδια τον έχει φτιάξει. Αυτό όχι μόνο δεν επιβραδύνει την πνευματική της ανάπτυξη, αλλά μάλιστα την ενθαρρύνει σύμφωνα με τους ειδικούς.

newsit.gr

 

Pin It on Pinterest

Share This